Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/4334/iki-2010-uju-mp3-grotuvu-pardavimai-gali-padvigubeti/spausdinti/

Iki 2010-ųjų MP3 grotuvų pardavimai gali padvigubėti

Publikuota: 2006-05-07 13:41
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

Rinkos tyrimų bendrovės „In-Stat“ specialistai prognozuoja, kad iki 2010 metų MP3 grotuvų pardavimai padidės beveik dvigubai. Nors ir gali atrodyti, kad šių įrenginių rinka perpildyta, tyrimų duomenys rodo, kad taip toli gražu nėra.

Praeitais metais visame pasaulyje buvo parduota apie 140 milijonų MP3 grotuvų, tuo tarpu 2010-aisiais, anot „In-Stat“, šis skaičius gali pasiekti net 286 mln. Prie to nemenkai turėtų prisidėti krentančios kainos bei populiarėjančios su grotuvais susietos internetinės prekybos dainomis sistemos.

Rinkos lyderiais išlieka „Apple“, kurių grotuvai sudaro beveik pusę visų pardavimų. Tačiau giganto ateitis miglota - jam aršia konkurencija eilinį kartą grasina „Sony“, be to, gigantiškoje Azijos rinkoje populiarėja gal ir ne tokia patogūs kaip „iPod“, bet pigūs modeliai, kurių kainos kartais nesiekia ir 50 Lt mūsų pinigais. „Apple“ grotuvų pardavimus į nepasiekiamas aukštumas stumia milžiniška sėkmė JAV rinkoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!