Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/42427/lankstiems-ekranams-skirtu-komponentu-gamintojai-turi-problemu/spausdinti/

Lankstiems ekranams skirtų komponentų gamintojai turi problemų

Publikuota: 2013-12-03 17:14
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Rinkoje jau galima sutikti produktų su lanksčiais ekranais, kurie išmaniųjų telefonų korpusams suteikia aiškų išlinkimo bruožą. Vis tik puslapis „DigiTimes“ praneša, jog atitinkamų komponentų gamintojai vis dar susiduria su sunkumais, kurie neleidžia sparčiai plėtoti gamybos.

Šaltinio teigimu, sisteminių plokščių, ekranams skirtų medžiagų ir baterijų gamyba vis dar nespėja paskui lanksčių ekranų paklausą. Tai reiškia, kad artimiausioje ateityje lankstūs ekranai negalės tapti masiniu produktu.

Lankstiems ekranams skirtų komponentų gamintojai turi problemų

Akumuliatorių gamintojai susiduria su dar viena problema – kaip pagaminti ne tik lanksčias, bet ir saugias mobilių įrenginių baterijas. P. Korėjos akumuliatorių gamintojai jau spėjo pareikšti, kad netaisyklingos formos produkcijos gamyba įmanoma, tačiau jie sunerimę dėl tokių baterijų atsparumo nepalankiam išorės poveikiui. Vietos gamintojams P. Korėjos valdžios institucijos suteikia materialinį palaikymą pirminiame kūrimo etape, todėl procesas gali pajudėti iš mirties taško.

Kompanijos LG ir „Samsung“ siekia praplėsti lanksčių ekranų naudojimo sferą, kad jie būtų naudojami ne tik išmaniuosiuose telefonuose. Be to, kompanijos kuria vos popieriaus lapo storio lanksčius ekranus, kurių panaudojimo sričių yra labai daug. Taivano ir Japonijos gamintojai – AUO, „Innolux“ ir „Japan Display“ – taip pat investuoja į lanksčių ekranų kūrimą ženklias sumas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!