Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/4236/salies-policininkai-tesia-bendradarbiavima-su-akcine-bendrove-vst/spausdinti/

Šalies policininkai tęsia bendradarbiavimą su akcine bendrove „VST“

Publikuota: 2006-04-27 11:28
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: VST, AB

Akcinė bendrovė „VST“ toliau bendradarbiauja su Vakarų Lietuvos policininkais ir bendromis jėgomis kovoja prieš elektros laidų bei kitų spalvotųjų metalų vagis. Policijos atstovai ir bendrovės „VST“ specialistai visoje Vakarų Lietuvoje rengia reidus po metalo supirktuves.

Policijos pareigūnai, kartu su energetikos specialistais vyksta į metalų supirktuves ir ten kartu tikrina esančius laidus, spalvotąjį metalą, čia esančius senus transformatorius ir kt. Energetikams aptikus bendrovei „VST“ priklausantį turtą, policijos pareigūnai toliau vykdo tyrimą ir aiškinasi metalo atsidūrimo supirktuvėje aplinkybes.

„Bendradarbiavimas su energetikos bendrove mums atveria naujas galimybes ieškant spalvotųjų metalų vagystes organizuojančių grupuočių. Daugelyje miestų ir miestelių tokio pobūdžio vagystėmis užsiima ištisos komandos, todėl energetikų pagalba čia mums labai naudinga. Surastas kiekvienas stambesnis įkaltis, gali pasitarnauti tolimesnėje tyrimo eigoje“, - sako Lietuvos kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų tyrimo vyriausiosios valdybos 2-osios valdybos viršininkas Tomas Graužinis.

Per keturis 2006 m. mėnesius iš akcinės bendrovės „VST“ aptarnaujamos Vakarų Lietuvos teritorijos buvo pavogta 2233,6 kg metalo (per tą patį laikotarpį pernai – 11663 kg). Dėl įvykdytų vagysčių, beveik 1000 gyventojų buvo atjungtas elektros energijos tiekimas (per 4 mėnesius pernai – 5618).

„Apie laidų ir kitų spalvotųjų metalų vagystes policijos pareigūnus informuojame kiekvieną savaitę. Vagysčių mastai netenkina nei mūsų, kaip elektros energijos skirstytojų bei tiekėjų, nei policijos pareigūnų, nei mūsų klientų, kurie dėl dažnų vagysčių gali būti keletui valandų palikti be elektros energijos. Todėl jau keletą metų iš eilės, kartu su policijos pareigūnais sprendžiame šiuos vagysčių klausimus“, - teigia akcinės bendrovės „VST“ Vidaus kontrolės tarnybos direktorius Linas Petronis.

Pasak jo, bendradarbiavimas su kitomis šalies institucijomis leidžia ženkliai mažinti vagysčių skaičių. Dar pernai metais, bendradarbiaujant su policijos pareigūnais, buvo sulaikytos kelios grupuotės. Vagysčių mažėjimą paskatino ir bendradarbiavimas su Kauno technologijos universitetu, kuris sukūrė modifikuotą alyvą.

„Galime pasidžiaugti ir tuo, kad šiais metais dar nėra įvykdyta nei viena stambi vagystė, kai tuo tarpu iki gegužės mėnesio pernai, vagysčių, kurios padaro didesnę nei 6000 Lt žalą, buvo net 14. Šie rodikliai tik dar labiau skatina ieškoti bendrų sprendimo kelių ir užtikrinti mūsų klientams kokybišką ir saugų elektros energijos tiekimą“, - sako L.Petronis.

Akcinė bendrovė „VST“ skirsto ir tiekia elektros energiją daugiau nei 672 tūkst. klientų Vakarų Lietuvoje. Tiekiamos energijos kokybei bei patikimumui, eksploatuojamiems skirstomiesiems tinklams prižiūrėti skiriamos pagrindinės bendrovės investicijos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!