Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/4226/ispanijos-energetikos-kompanija-nori-investuoti-lietuvoje/spausdinti/

Ispanijos energetikos kompanija nori investuoti Lietuvoje

Publikuota: 2006-04-26 12:29
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: LR ūkio ministerija

„Ispanijos energetikos kompanija „Iberdrola“ nori investuoti į Lietuvos energetikos sektorių ir yra pasiruošusi dalyvauti bet kuriame įvairių energetinių projektų etape,“ – tvirtino kompanijos vadovo patarėjas Ramonas de Migelis (Ramon de Miguel) susitikime su ūkio ministru Kęstučiu Daukšiu.

Ūkio ministras kompanijos atstovus supažindino su Lietuvos energetikos sistema, ateities planais dėl naujos branduolinės jėgainės statybos, dujų saugyklos Latvijoje statybos, elektros energijos jungčių, rengiama atnaujinta Nacionaline energetikos strategija. „Iberdrolos“ atstovai sakė, kad jie žada teikti pasiūlymus dėl dalyvavimo naujos jėgainės statybos projekte ir domisi visais kitais Lietuvos energetikos projektais.

Ispanijos kompanijoje dirba daugiau kaip 900 darbuotojų 30-yje pasaulio šalių. Akcinis bendrovės kapitalas – 2,7 mlrd. eurų. 2005 m. įmonės bendra energijos gamyba siekė 83000 GWh. Kompanija dirba su įvairiais projektais Europos Sąjungos valstybėse. Latvijoje „Iberdrola“ laimėjo konkursą statyti ir prižiūrėti 300 mln. eurų vertės kombinuotojo ciklo elektrinę.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!