Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/4224/es-saliu-ambasadoriams-k-dauksys-pristate-lietuvos-energetikos-sektoriaus-prioritetus/spausdinti/

ES šalių ambasadoriams K.Daukšys pristatė Lietuvos energetikos sektoriaus prioritetus

Publikuota: 2006-04-26 10:46
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: LR ūkio ministerija

„Artimiausio laikotarpio Lietuvos energetikos srities prioritetai yra užtikrinti elektros energijos tiekimo patikimumą ir stabilumą, sukurti bendrą Baltijos valstybių elektros energijos rinką ir integruotis į Vakarų Europos elektros energijos rinkas. Taip pat siekiame aukšto branduolinės saugos lygio eksploatuojant Ignalinos atominę elektrinę, nutraukiant jos eksploatavimą ir tvarkant radioaktyviąsias medžiagas,“ – susitikime su Europos Sąjungos (ES) šalių ambasadoriais sakė ūkio ministras Kęstutis Daukšys.

Ministras ambasadoriams pristatė elektros energijos, naftos, dujų, branduolinės energetikos sektorių aktualijas. K.Daukšys pabrėžė, kad Lietuva siekia kuo aktyvesnio regioninio bendradarbiavimo, nes energijos tiekimo sistemų regioninė integracija gali padidinti energijos prieinamumą ir tiekimo patikimumą. „Lietuva susiduria su priklausomybės nuo vieno šaltinio problema, todėl mums svarbus tiesioginis ryšys su Vakarų Europos ir Skandinavijos elektros energetikos sistemomis,“ – sakė ūkio ministras.

AB „Lietuvos energija“ vykusioje diskusijoje Lietuvos energetikos politikos ir energetikos plėtros klausimais kalbėta apie alternatyviąją energetiką, šilumos ūkį, dujų terminalo statybą ir kitas aktualijas. Renginyje dalyvavo 16 ES valstybių narių ambasadoriai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!