Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/4213/lietuvos-telekomas-keicia-pavadinima/spausdinti/

„Lietuvos telekomas“ keičia pavadinimą

Publikuota: 2006-04-26 09:12
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Lietuvos telekomas, AB

Balandžio 24 dieną vykusiame susirinkime „Lietuvos telekomo“ akcininkai priėmė sprendimą pakeisti Bendrovės pavadinimą į TEO LT, AB.

Naujasis bendrovės pavadinimas įsigalios, kai Juridinių asmenų registre bus įregistruoti pakeisti Bendrovės įstatai.

„Lietuvos telekomas“ per savo veiklos istoriją nuėjo ilgą kelią ir ne pirmus metus išgyvena pokyčius – fiksuoto ryšio tiekėjas virto modernia telekomunikacijų įmone. Pradėję nuo telegrafo ir fiksuotojo telefono ryšio paslaugų, plėtėme veiklą ir išaugome iki duomenų perdavimo ir interneto paslaugų teikėjo. Stiebiamės toliau – netrukus pradėsime transliuoti skaitmeninę televiziją.

Modernios technologijos, auganti konkurencija, kintantys verslo poreikiai ir siekis būti geriausiu ryšio paslaugų partneriu Lietuvoje, tapo stipriu stimulu pasikeisti ir mums,"- sako Bendrovės generalinis direktorius Arūnas Šikšta.

Pasak Bendrovės generalinio direktoriaus, TEO – tai korporatyvinis prekės ženklas, aprėpiantis visas įmonės vykdomas ir planuojamas vykdyti veiklas – fiksuotojo telefono ryšio, interneto, skaitmeninės televizijos, duomenų perdavimo paslaugas.

Visos keturios pagrindinės TEO veiklos turės savo antrinius prekės ženklus: „Vox“ – balso paslaugos, „Zebra“ – internetas, „Gala“ – skaitmeninė televizija, „TEO verslas“ – paslaugos verslui.

„Paslaugos, kurias teikiame, pakankamai įvairios ir skirtingos. Jų vartotojai taip pat skirtingi. Aiškiai atskirdami kiekvieną paslaugą, galėsime koncentruotai ir efektyviai kurti veiklos strategiją, o nauji sprendimai privatiems asmenims ir verslui bus naudingesni“, - mano Arūnas Šikšta.

Pasak jo, vienu atsikvėpimu ištariamas ir lengvai įsimenamas žodis TEO asocijuojasi su telekomunikacijomis, televizija ir IT paslaugomis.

„Manome, kad naujasis prekinis ženklas tiksliai atspindi naująją įmonę – atvirą, daugialypę, profesionalią ir teikiančią įvairias šiuolaikiškas paslaugas. Vientisas ir stiprus žodis TEO simbolizuoja kūrybines didelės organizacijos galias. Dirbdama kaip viena komanda TEO gali panaudoti visą savo potencialą siekti užsibrėžtų tikslų. Kūrybiškumas, patirtis ir išmanymas įprasmina TEO teikiamas paslaugas, padedančias bendrauti, pažinti pasaulį ir turiningai praleisti laiką“, - teigia Arūnas Šikšta.

AB „Lietuvos telekomas“ yra listinguojama Vilniaus ir Londono vertybinių popierių biržose. Konsoliduotos pajamos 2005 m. buvo 733 mln. litų, o konsoliduotas grynasis pelnas sudarė 84 mln. litų. 2005 m. pabaigoje „Lietuvos telekomo“ įmonių grupėje dirbo 3050 darbuotojų. 60% bendrovės akcijų valdo viena didžiausių Skandinavijos telekomunikacijų korporacijų „TeliaSonera“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!