Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/4212/naujoji-top100-sistema-lydere-lietuvoje/spausdinti/

Naujoji „Top100“ sistema – lyderė Lietuvoje

Publikuota: 2006-04-26 08:28
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: el. paštas Penki kontinentai, UAB

UAB „Penki kontinentai“ atnaujintas lankomumo stebėsenos tinklalapis „Top100“ pasiekė naują rekordą: jis per parą užfiksavo daugiau nei 4 000 000 atsivertimų, jei skaičiuotume visus sistemoje registruotus skaitiklius. Tai net 8 kartus daugiau nei populiariojo paieškų milžino Google.lt rezultatas.

„Top100“ – interneto sistema, pristatanti tinklalapių lankomumo statistiką bei jos analizę. Ši sistema skirta bendrai reklamos strategijai kurti. Sistemos siūlomi tinklalapių lankytojų registravimo skaitikliai – puiki galimybė stebėti reikiamo tinklalapio statistikos pokyčius, efektyviai planuoti reklamines akcijas.

Tinklalapis klientui pateikia net 260 informacijos pjūvių, o duomenys atnaujinami iškart, kai tik į interneto svetainę užsuka lankytojas. „Klientai, besinaudojantys naujuoju skaitikliu, gali reikiamus duomenis grupuoti pagal valandas, dienas, savaitės dienas, savaitę ar mėnesį. Taip pat galima grupuoti ir kliento pasirinkto laikotarpio duomenis. Visos ataskaitos pateikiamos grafikuose, lentelėse ir XML formatu“, – teigė „Top100“ projekto vadovas Rimgaudas Leonavičius.

Tinklalapio skaitiklis registruoja lankytojų IP adresus, IP adreso šalį, interneto tiekėją, nustatytą IP adresą ir atsivertimų skaičių. Taip pat atskirai pateikiami duomenys apie šimtą interneto svetainėje dažniausiai besilankančių IP adresų. Klientas gali gauti lankymosi tinklalapyje statistiką apie kiekvieną IP adresą atskirai.

„Top100“ sistemos klientai gali matyti, iš kokio interneto tinklalapio atėjo lankytojai, kokius raktažodžius paieškos sistemose surenka lankytojai, ieškantys informacijos ir ateinantys į interneto svetainę. Be to, naujasis tinklalapis pateikia ne tik raktažodį, bet ir jo pasikartojimų kiekį, 100 dažniausiai renkamų raktažodžių.

Klientai gali matyti, kokį domeną rinko vartotojai, patekę į interneto svetainę. Šis būdas naudojamas turint ne vieną domeną, vedantį į tą pačią interneto svetainę. Tinklalapio skaitiklis klientams pateikia ir informaciją apie lankytojų grįžtamumą, todėl galima sužinoti, kiek naujų, t. y. 2 savaites neapsilankiusių svetainėje, vartotojų į tinklalapį užsuka iš konkretaus domeno. Taip pat pateikiama informacija ir apie tai, kokį domeną rinko nauji vartotojai, jų skaičių ir procentus. Turint kelis domenus – rodomi nauji kiekvieno domeno lankytojai.

Naujasis interneto tinklalapis klientams siūlo dvi skaitiklių, teikiančių statistinius duomenis apie tinklalapius, rūšis. Pirmasis – nemokamas skaitiklis, kurį aktyvuoti galima trumpuoju numeriu 1358, sumokėjus simbolinį 2 Lt mokestį. Šis skaitiklis registruoja tik apsilankymų tinklalapyje skaičių. Antrasis skaitiklis – mokamas. Šia paslauga besinaudojantis klientas gali gauti visą straipsnyje išvardytą informaciją apie tinklalapio lankomumą.

Šiandien naujasis Top100.penki.lt – viena moderniausių ir pajėgiausių tinklalapio lankomumo statistikos sistemų. Realiu laiku veikianti sistema užtikrina patikimus statistinius duomenis apie tinklalapius ir suteikia puikias galimybes nedelsiant reaguoti į rinkos pokyčius bei efektyviai planuoti reklamines akcijas tinklalapiuose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!