Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/4165/energijos-vartojimo-efektyvumo-didinimui-nacionaline-programa/spausdinti/

Energijos vartojimo efektyvumo didinimui – nacionalinė programa

Publikuota: 2006-04-20 15:49
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Lietuvos Respublikos Vyriausybė

Ūkio ministerija patikslino Nacionalinę energijos vartojimo efektyvumo didinimo programą (toliau – programa), kuria siekiama didinti energijos išteklių ir energijos vartojimo efektyvumą, atsinaujinančių energijos išteklių naudojimą visose šalies ūkio srityse. Ši programa pristatyta Vyriausybės Strateginio planavimo komitete.

„Didinant energijos vartojimo efektyvumą ir atsinaujinančių energijos išteklių naudojimą mažėja importuojamo kuro naudojimas, auga konkurencingumas, gerinamos verslo plėtros sąlygos, skatinamas naujų darbo vietų kūrimas, mažinamas neigiamas poveikis aplinkai,“ – sako Ūkio ministerijos sekretorius Anicetas Ignotas.

Įgyvendinant programą per 20–25 m. tikimasi sutaupyti apie 25–30 proc. dabar suvartojamų importuojamų energijos išteklių, o apie 8–9 proc. šių išteklių galima būtų pakeisti vietiniais ir atsinaujinančiais energijos ištekliais. Numatoma, kad 2010 m. atsinaujinantys energijos ištekliai sudarys iki 12 proc. šalies pirminės energijos balanso, o elektros energijos, gaminamos iš atsinaujinančių energijos išteklių, dalis pagal sutartinius su Europos Sąjunga įsipareigojimus iki 2010 m. turi sudaryti 7 proc. visos šalyje sunaudojamos elektros energijos.

2006–2010 m. laikotarpiu įgyvendinant šią tarpinstitucinę programą kaip ir anksčiau bus vykdomos organizacinės, teisinės, ekonominės, technologijų tobulinimo ir įdiegimo, taikomųjų mokslinių tyrimų, visuomenės švietimo ir informavimo priemonės energijos išteklių ir energijos vartojimo efektyvumui didinti.

Programa užtikrins Europos Sąjungos direktyvų ir kitų energijos vartojimo efektyvumo didinimo ir atsinaujinančių energijos išteklių naudojimo srities tarptautinių dokumentų reikalavimų įgyvendinimą.

Nacionalinė energijos vartojimo efektyvumo didinimo programa ir jos įgyvendinimo priemonės tvirtinamos kas penkerius metus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!