Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/41439/amerikos-teismas-apgyne-like/spausdinti/

Amerikos teismas apgynė „Like“

Publikuota: 2013-09-25 09:17
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©blog.onlinereklama.lt
Inf. šaltinis: blog.onlinereklama.lt

Amerikos teismas apgynė „Like“JAV apygardos apeliacinis teismas trečiadienį priėmė sprendimą, kad mygtuko „Like“ paspaudimas socialinio tinklo „Facebook“ svetainėje yra žodžio laisvės išraiška ir todėl turėtų būti ginama pagal normas, įtvirtintas pirmojoje JAV Konstitucijos pataisoje, rašo „The Wall Street Journal“.

Šiuo sprendimu teismas patenkino buvusio Virdžinijos valstijos šerifo pavaduotojo ieškinį, kuris buvo atleistas iš darbo už tai, kad miesto šerifo rinkimų metu svetainėje „Facebook“ savo viršininko konkurento puslapyje paspaudė „Like“. Pagal teismo sprendimą, mygtuko „Like“ paspaudimas yra „politinių simbolių savo namų fasade iškėlimo ekvivalentas“, kurį JAV Aukščiausiasis teismas laiko žodžio laisvės išraiška.

Žemesnės instancijos teismas pernai atmetė ieškovo ieškinį, kad „Like“ paspaudimas nėra pakankamai svarus veiksmas, reikalaujantis konstitucinės apsaugos. Teisėjas, kuris priėmė šį sprendimą, nurodė, kad pirmoji Konstitucijos pataisa taikoma socialinių tinklų pranešimams, tačiau skirtingai nei „Like“, šie pranešimai yra „realūs“.

„Facebook“ atstovai, reaguodami į teismo sprendimą, komentavo, kad jie „džiaugiasi, kad teismas pripažino būtinybę apsaugoti „Like“ pirmąja Konstitucijos pataisa“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!