Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/41426/milijonai-vartotoju-palieka-facebook/spausdinti/

Milijonai vartotojų palieka „Facebook“

Publikuota: 2013-09-24 14:11
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©blog.onlinereklama.lt
Inf. šaltinis: blog.onlinereklama.lt

Milijonai vartotojų palieka „Facebook“„SocialBakers“ duomenimis, nuo balandžio mėnesio apie devyni milijonai aktyvių „Facebook“ vartotojų amerikiečių ir du milijonai žmonių Didžiojoje Britanijoje nustojo naudotis šiuo socialiniu tinklu. Pagal neseniai atliktos apklausos duomenis, žmonės dažniausiai palieka didžiausią socialinį tinklą saugodamiesi, kad nebūtų įsiskverbta į jų privatų gyvenimą arba nenorėdami įgyti internetinės priklausomybės.

Pranešama, kad vis daugiau žmonių šalina savo duomenis ir užrašus „Facebook“ tinkle. Šešių šimtų žmonių apklausoje, kurią atliko Vienos universiteto mokslininkai, buvo minimos naudojimosi socialiniu tinklu nutraukimo priežastys – privačių duomenų apsauga ir socialinis spaudimas, kai vartotojai įkyriai peršasi į draugus.

Kiti vartotojai savo pasitraukimo iš socialinio tinklo priežastimi nurodo nuobodžius pokalbius, bendrą nepasitenkinimą paslaugomis ar tiesiog intereso praradimą interneto svetainėje. Psichologas Stefanas Stiegeras pažymėjo, kad respondentams buvo pateikta eilė testų, kuriuos pasitelkus buvo įvertintas jų intelekto lygis, priklausomybė nuo interneto, atvirumo laipsnis ir panašiai. Paaiškėjo, kad pasitraukusieji iš socialinio tinklo yra labiau sąmoningesni, atidūs ir atsakingi kasdieniniame gyvenime, bet turintys didesnę priklausomybę nuo interneto.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!