Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/4109/bendrove-vst-nenuleidzia-ranku-gelbedama-gandrus/spausdinti/

Bendrovė „VST“ nenuleidžia rankų gelbėdama gandrus

Publikuota: 2006-04-13 09:20
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: VST, AB

Bendrovė „VST“ ankstyvą šių metų pavasarį išgelbėjo beveik 200 gandralizdžių. Nuo praėjusių metų rudens bendrovė virš elektros stulpų iš viso pakėlė beveik 400 gandralizdžių. Bendrovė ir toliau nenuleidžia rankų ir kartu su Aplinkos ministerija bei Vilniaus universiteto Ekologijos institutu ieško geriausio metodo gandralizdžiams išsaugoti.

Ant elektros stulpų lizdus susisukę gandrai jau eilę metų kelia rūpestį ne tik elektros tiekimo bendrovėms, bet ir aplinkosaugininkams bei gyventojams. Gandrų lizdai labai kenkia elektros laidams. Lizdo šakomis sujungus laidus, dalis srovės nuteka į žemę, o taip ne tik patiriami energijos nuostoliai. Kiekvienais metais lizdams didėjant, gadinama elektros įranga. Taip dažniau genda ir trūkinėja laidai, gyventojams gali sutrikti elektros energijos tiekimas, o krisdami laidai gali sužaloti žmogų ar netoliese esantį gyvūną.

Per tris šių metų mėnesius bendrovės darbuotojai iškėlė 196 gandralizdžius. Daugiausia išgelbėjimo darbų atlikta Klaipėdos regione. Čia ant elektros stulpų susuktų gandralizdžių yra daugiausia, todėl ir pastangos gelbėti čia esančius gandralizdžius didžiausios - pakelti 137 gandralizdžiai. Energetikos specialistai iškėlimo darbus nutraukė laukuose vos išvydę pirmuosius sugrįžusius gandrus ir galės atnaujinti šią gelbėjimo akciją tik vėlų rudenį, kai gandrai vėl paliks Lietuvą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!