Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/4078/hp-tesia-strategine-partneryste-su-programines-irangos-gamintoja-oracle/spausdinti/

HP tęsia strateginę partnerystę su programinės įrangos gamintoja „Oracle“

Publikuota: 2006-04-11 13:01
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Hewlett-Packard

Pasaulinė IT sprendimų kompanija „Hewlett-Packard“ (HP) tęsia jau ketvirtį amžiaus trunkančią strateginę partnerystę su programinės įrangos gamintoja „Oracle“. Ši kompanija paskelbė, kad „Oracle“ 10g, „Oracle Database“, „Oracle Fusion Middleware“, „Oracle Enterprise Manager“ ir „Oracle E-Business Suite“ sprendimai bus pritaikyti „HP Integrity“ platformai.

Ši HP tarnybinių stočių platforma yra sukurta procesorių „Intel Itanium“ pagrindu ir veikia su operacine sistema „HP-UX 11i“.

„Kompanijų bendradarbiavimas ir indėlis į tarnybinių stočių platformų kūrimą bei vystymą užtikrina puikias „Intel Itanium“ architektūros ir „HP Integrity“ galimybes. Kartu su „Oracle“ programine įranga siūlomi HP produktai leis mūsų klientams efektyviai mažinti išlaidas IT ūkiui“, - sakė HP tarnybinių stočių produktų vadovas Baltijos šalyse Kristeris Rekaro (Krister Rekkaro).

HP ketina penkerius metus investuoti po 1 mlrd. JAV dolerių į „Integrity“ tarnybinių stočių sprendimų tyrimus, vystymą, programinės ir kompiuterinės įrangos kūrimą bei aptarnavimą. „Intel“ paskelbė, kad dar šiais metais pristatys dvigubo branduolio „Itanium“ procesorių šioms tarnybinėms stotims.

Operacinę sistemą „HP-UX 11i“ „Oracle“ paskelbė savo prioritetine platforma. Planuojama, kad atnaujinimai šiai platformai bus pateikiami kartu su naujovėmis kitoms prioritetinėms „UNIX“ platformoms.

„Pasaulyje turime per 100 tūkst. tarnybines stotis naudojančių klientų. Atsižvelgę į jų poreikius ir lūkesčius, tęsime abipusiai naudingą bendradarbiavimą“, – sako K. Rekaro. HP savo centruose visame pasaulyje diegia „Oracle Fusion Middleware“, kurios tikslas – padėti klientams planuoti, modeliuoti, įgyvendinti ir valdyti į paslaugas orientuotos architektūros projektus. Specialiuose centruose klientai gali gerinti savo struktūrinius ir konsultavimo įgūdžius, dalyvauti seminaruose ir praktiniuose užsiėmimuose. Į paslaugas orientuotos architektūros centrai yra JAV (Kalifornijoje), Indijoje, Prancūzijoje ir Japonijoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!