Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/3962/alnos-bendroviu-grupes-pajamos-pasieke-132-mln-litu/spausdinti/

„Alnos“ bendrovių grupės pajamos pasiekė 132 mln. litų

Publikuota: 2006-03-29 11:28
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Alna, AB

„Alnos“ pajamos iš IT paslaugų 2005 metais išaugo 20 proc. ir pasiekė 70,3 mln. litų. Tuo tarpu šio verslo bendrasis pelnas didėjo dar sparčiau - daugiau nei 50 proc. Visa „Alnos“ bendrovių grupė 2005 m. uždirbo 132 mln. litų konsoliduotų pajamų – 17 proc. daugiau, nei 2004 metais.

Pasak „Alnos“ direktorių tarybos pirmininkės Justinos Gumbienės, didžiausias informacijos technologijų (IT) verslo variklis praėjusiais metais buvo augantis organizacijų poreikis IT ūkio valdymo ir konsultacijų paslaugoms. „Įmonės ėmė patikėti profesionalams gerokai didesnę savo IT ūkio dalį – ne tik kasdienę kompiuterių priežiūrą ar įrangos parinkimą, bet ir visos informacinių sistemų strategijos kūrimą bei įgyvendinimą“, - sako ji.

Prie gerų grupės finansinių rezultatų prisidėjo ir sėkmingas individualių programinių sprendimų įgyvendinimas viešąjame sektoriuje, verslo procesų optimizavimo sprendimų diegimas gamybos bei komunalines paslaugas teikiančiose įmonėse. 2005 metais „Alnos“ grupės įmonės įgyvendino įvairius projektus verslo ir valstybinėse įmonėse Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Tarp jų – naujos informacinės sistemos diegimas Estijos vandens tiekimo įmonėje „AS Tallinna Vesi“, integruotos finansų apskaitos sistemos diegimas Valstybės sienos apsaugos tarnyboje, elektroninės deklaravimo sistemos plėtros darbai Valstybinei mokesčių inspekcijai, konsultacinis IT saugumo projektas viešojo transporto ir parkavimo kompanijai prie Rygos savivaldybės „Rigas Satiksme” ir kiti.

Tai rodo pasiteisinusį grupei priklausančių bendrovių veiklos plėtojimą Latvijos ir Estijos rinkose, išskirtinį dėmesį nuolatiniam specialistų kompetencijų ugdymui, naujų IT sprendimų, leidžiančių gerinti klientų verslo aplinką, paiešką, įsisavinimą ir pritaikymą, Inovacijų centro veiklos vystymą. Per 2005 m. „Alnos“ investicijos sudarė 4,5 mln. litų.

„Šiemet Inovacijų centro veikla bus ir toliau nukreipta į galimybių paiešką įgyvendinti IT projektus naujose srityse. Taip pat planuojame išplėsti akademinių partnerių – Lietuvos ir užsienio universitetų bei mokslo institutų – ratą, su kuriais dirbsime bendrai kuriant naujas technologijas, svarbias ne tik verslui, bet ir, pavyzdžiui, medicinai, mokslui ir švietimui“, - sako J. Gumbienė.

„Alnos“ grupės įmonės veikia Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje: IT konsultacijų ir paslaugų bendrovė „Alna Intelligence“, verslo valdymo sprendimų kūrėja ir diegėja „Alna Business Solutions“, individualių programinių sprendimų kūrėja „Alna Software“, „Persimplex“ (Estija), „Unitree“ (Latvija), „Tesaurus“, „DocLogix“ bei „Daily Service“ grupė. Šiuo metu visoje „Alnos“ grupėje dirba daugiau nei 600 specialistų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!