Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/3797/sintagma-didina-paslaugu-apimtis-toliau-stiprina-specializacija/spausdinti/

„Sintagma“ didina paslaugų apimtis, toliau stiprina specializaciją

Publikuota: 2006-03-11 12:19
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Sintagma, UAB

Informacinių sistemų ir programinės įrangos kūrimo firmų grupės „Sintagma“ konsoliduotos pajamos 2005 m. sudarė 25,7 mln. litų (2004 m - 27,2 mln. Lt). Neaudituotais duomenimis ikimokestinis konsoliduotas pelnas iš pagrindinės veiklos sudarė 1,9 mln. litų.

2005 m. „Sintagmos“ suteiktų informacinių sistemų kūrimo ir konsultavimo paslaugų apimtys išaugo 14% palyginus su praėjusiais metais ir pasiekė 9,8 mln. litų. Nežymų bendros 2005 m. apyvartos sumažėjimą lėmė mažesnės techninės įrangos pardavimo pajamos bei nusikėlusi kai kurių stambių projektų ir pirkimo konkursų pradžia.

2005 metais bendrovė sustiprino savo dėmesį specializuotų žinių reikalaujantiems IT taikymo segmentams. Išaugo paslaugų, sprendimų ir konsultacijų apimtys, kurios pakeitė sumažėjusias technikos pardavimo apyvartas. Taip pat „Sintagma“ užsitikrino solidų užsakymų ir galimybių portfelį 2006 metams.

Praėjusiais metais „Sintagma“ pradėjo vykdyti nacionalinės Šengeno informacinės sistemos ir Vizų informacinės sistemos konsultavimo projektą (konsorciume kartu su tarptautine firma „Unisys“). Buvo pradėti konsultavimo bei projektavimo darbai kuriant ir diegiant Baltarusijos nacionalinės bibliotekos informacinę sistemą. Baigta diegti Ignalinos atominės elektrinės dokumentų archyvavimo ir valdymo sistema.

2005 m. „Sintagma“ gavo aukščiausią „IBM Premier Partner“ statusą bei antrus metus iš eilės buvo įvardinta kaip geriausia IBM programinės įrangos produktų pardavėja tarp IBM verslo partnerių. Bendrovė taip pat laimėjo „Geriausio elektroninio turinio projekto apdovanojimų“ nacionalinį konkursą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!