Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/37446/nokia-visgi-zvalgosi-i-google-android-puse/spausdinti/

„Nokia“ visgi žvalgosi į „Google Android“ pusę?

Publikuota: 2012-12-04 11:08
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Analitikams kalbant, jog suomių telefonų gamintojas „Nokia“ ir programinės įrangos gigantas „Microsoft“ turi resursų atsitiesti išmaniųjų telefonų rinkoje, paskutiniai pranešimai rodo, jog abi kompanijos gali ir toliau išlaikyti draugiškus ryšius, tačiau ne tokius, kokie jie yra dabar.

Vis šnekant apie neva ruošiamą „Microsoft Surface Phone“ išmanųjį telefoną, gana akivaizdu tai, kad „Microsoft“ partneriui „Nokia“, kuris iš esmės remiasi tik „Windows Phone“ operacine sistema, tai neturėtų patikti, tačiau gali būti, jog dėl to „Microsoft“ pasiruošę šį tą paaukoti.

„Nokia“ visgi žvalgosi į „Google Android“ pusę?

Pranešama, kad „Nokia“ ieško žmogaus, kuris užimtų svarbią vietą ties „Linux“ palaikymu, o, kaip žinia, „Google Android“ mobiliojo OS naudoja „Linux“ operacinės sistemos branduolį. Tai internete sukėlė kalbas, jog suomiai visgi žvalgosi į „Google Android“ pusę.

Gandų lygyje kalbama, jog tokia situacija būtų patenkinti tiek „Microsoft“, tiek ir „Nokia“ su tam tikromis sąlygomis. Neva suomiai būtų nieko prieš „Surface Phone“ išmanųjį telefoną, jei „Microsoft“ nebūtų nieko prieš „Nokia“ telefonų seriją su „Google Android“ operacine sistema.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!