Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/37429/2013-metais-10-15-proc-nesiojamuju-kompiuteriu-tures-jutiklinius-ekranus/spausdinti/

2013 metais 10–15 proc. nešiojamųjų kompiuterių turės jutiklinius ekranus

Publikuota: 2012-12-03 12:17
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©TipTop.lt tinklaraštis
Inf. šaltinis: TipTop.lt tinklaraštis

2013 metais 10–15 proc. nešiojamųjų kompiuterių turės jutiklinius ekranusKai kurie analitikai jau pateikė savo tyrimų rezultatus, kurie rodo, jog „Windows 8“ nešiojamieji kompiuteriai su jutikliniais ekranais realizuojami pakankamai sėkmingai. Dabar jų dalis siekia 6 % visų produktų su „Windows 8“, o vidutinė tokio nešiojamojo kompiuterio kaina yra 867 doleriai. Bent jau toks paveikslas išryškėja Jungtinių Valstijų rinkoje.

Pranešama, kad 2013 m. nešiojamųjų kompiuterių su jutikliniais ekranais rinkos dalis ūgtels iki 10–15 %. Atitinkamus produktus pristatys kompanijos ASUS, „Acer“ ir „Lenovo“ – šie gamintojai agresyviausiai plėtos šią tendenciją savo produktuose. Teigiama, jog „Acer“ nešiojamųjų kompiuterių su jutikliniais ekranais dalis sieks iki 10–14 %, „Lenovo“ ir „Asus“ šiuo atžvilgiu pasistengs dar labiau – iki 15–20 %. Savo ruožtu, dar didesniu optimizmu dega jutiklinių ekranų gamintojai, kurie prognozuoja, kad 2013 m. nešiojamųjų kompiuterių su tokiais ekranais rinkos dalis perkops 20 %.

Kaip visada, amerikiečių kompiuterių gamybos gigantai HP ir „Dell“ laikosi konservatyvios politikos šios tendencijos atžvilgiu: šių kompanijų nešiojamųjų kompiuterių su jutikliniais ekranais asortimento dalis vargiai viršis atitinkamai 9 % ir 5 %. „Samsung“, savo ruožtu, daugiau dėmesio ketina skirti planšetiniams kompiuteriams, todėl nešiojamųjų kompiuterių lietimui jautriais ekranais apdovanoti neskuba.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!