Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/37427/windows-8-pasirodymas-asmeniniu-kompiuteriu-rinkai-itakos-nepadare/spausdinti/

„Windows 8“ pasirodymas asmeninių kompiuterių rinkai įtakos nepadarė

Publikuota: 2012-12-03 08:04
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©TipTop.lt tinklaraštis
Inf. šaltinis: TipTop.lt tinklaraštis

Analitikų kompanija „NPD Group“ praneša, kad naujausios „Microsoft“ operacinės sistemos „Windows 8“ debiutas rinkoje neprivertė augti asmeninių kompiuterių pardavimų, kaip to anksčiau tikėjosi kai kurie analitikai bei didieji kompiuterių gamintojai.

Analitikų tyrimo rezultatai parodė, kad JAV rinkoje per keturias savaites po „Windows 8“ pasirodymo asmeninių ir planšetinių kompiuterių su įvairiomis „Windows“ versijomis paklausa sumažėjo 21 %. Savo ruožtu, nešiojamųjų kompiuterių pardavimai sumažėjo 24 %, stacionarių kompiuterių pardavimai sumenko 9 %.

„Windows 8“ pasirodymas asmeninių kompiuterių rinkai įtakos nepadarė

Iš viso per minėtą keturių savaičių laikotarpį kompiuteriai su operacine sistema „Windows 8“ užėmė 58 %. Toks rodiklis ne itin tenkina kompaniją „Microsoft“, o dėl to ši jau spėjo apkaltinti kompiuterių gamintojus. Ir pykti yra dėl ko: prieš gerus trejus metus operacinės sistemos „Windows 7“ atveju kompiuterių su šia operacine sistema rodiklis siekė 83 % (per tas pačias pirmas keturias savaites).

Taigi, ekspertai jau drąsiai kalba apie tas tendencijas, kurios matomos jau ne vienerius metus, t. y. asmeninių kompiuterių populiarumas mažėja. Rinkos dalyviai pažymi (ir mes tai galime aiškiai matyti), kad vartotojai mieliau renkasi išmaniuosius telefonus bei planšetinius, o ne asmeninius kompiuterius.

Įvairių kompanijų analitikai jau seniai kalba, jog 2012 m. bus parduota maždaug 348,7 mln. asmeninių kompiuterių, o tai, lyginant su 2011 m. rezultatais, yra apie 1,2 % mažiau. Jei šios prognozės pasitvirtins (tai mes pamatysime jau 2013 m.), tai bus pirmas kartas nuo 2001 m., kai nuolat augusi asmeninių kompiuterių rinka patirs nuopuolį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!