Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/36989/gamintojai-daugiau-nebenori-kurti-windows-rt-plansetiniu-kompiuteriu/spausdinti/

Gamintojai daugiau nebenori kurti „Windows RT“ planšetinių kompiuterių

Publikuota: 2012-10-31 19:14
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija „Acer“ jau nuo pat pradžių atsargiai kalbėjo apie „Microsoft“ norus išleisti savo planšetinį kompiuterį „Surface“, tuo tarpu „Windows RT“ sprendimų atveju vis dar užima laukiančiojo poziciją mažiausiai iki 2013 m. II ketvirčio. Įdomu tai, kad kompanija „ASUSTek Computer“, nors ir demonstruoja įsitikinimą savo galimybėmis sukurti plonesnius ir pigesnius „Windows RT“ planšetinius kompiuterius, nuo realių veiksmų taip pat ketina susilaikyti.

Resursas „DigiTimes“ praneša, jog gamintojų tarpe lieka vis mažiau entuziazmo kurti planšetinius kompiuterius su operacine sistema „Windows RT“. Kiekviena kompanija, kur iki šiol neatsisakė tokių ketinimų, išleis ne daugiau nei 50 tūkst. tokių įrenginių. „ASUSTek Computer“, „Dell“, „Samsung“ ir „Lenovo“ kartu turėtų pasiūlyti ir „Windows RT“ konkurentų. Tiesa, kompanijos HP, „Sony“ ir „Toshiba“ tokių planų apskritai atsisakė.

Gamintojai daugiau nebenori kurti „Windows RT“ planšetinių kompiuterių

Įrenginių su „Windows 8“ ir x86 suderinamų procesorių segmentas „Microsoft“ partnerius traukia daug labiau, nei nauja operacinė sistema „Windows RT“ su savo miglota rinkos perspektyva. Įdomu tai, kad tarp „atsiskyrėlių“ minima ir kompanija „Nokia“, kuri planavo išleisti planšetinį kompiuterį su „Windows RT“, pasitelkiant „Compal Electronics“ pajėgumus, tačiau tokių planų realizacija dabar atidėta neribotam laikui.

Procesorių gamintojai „Windows RT“ rinkoje taip pat turi skirtingas perspektyvas. Jei „nVidia“ tiekia korporacijai „Microsoft“ savo procesorius „Tegra 3“, tai „Texas Instruments“ iš šios rinkos nusprendė pasišalinti. „Samsung“ ir „Dell“ planuoja savo sprendimuose naudoti „Qualcomm“ procesorius, tačiau jei rinkos apimtis bus ribota, pastaroji kompanija taip pat gali pasielgti kaip „Texas Instruments“.

Savo ruožtu, kompanija AMD kartu su partneriai ketina išleisti 125 įrenginius su „Windows 8“ ir savo hibridiniais procesoriais. „Fujitsu“ planšetinius kompiuterius jau apginklavo specializuotais „AMD Hondo“ procesoriais Z-60, o jų pagrindu bus išleista nuo 6 iki 19 skirtingų planšetinių kompiuterių modelių. Pagrindine naujienų premjerų vieta turėtų tapti sausio mėnesį įvyksianti paroda „CES 2013“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!