Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/36983/windows-8-pritaikyta-eset-nod32-antivirus-ivertinta-uz-spartuma/spausdinti/

„Windows 8“ pritaikyta „ESET NOD32 Antivirus“ įvertinta už spartumą

Publikuota: 2012-10-31 12:17
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: NOD Baltic, UAB

Pasaulinės saugumo sprendimų kūrėjos ESET penktos kartos antivirusinė programa „ESET NOD32 Antivirus 5“ – itin sparčiai veikianti ir mažiausiai kompiuterio darbą apkraunanti apsaugos priemonė. Tai paskelbė nepriklausoma tyrimų laboratorija „AV-Comparatives“, kuri spalį baigtų bandymų metu tyrė ir vertino saugumo priemonių poveikį kompiuterio darbo greičiui. „ESET NOD32 Antivirus 5“ pelnė aukščiausią laboratorijos įvertinimą – „Advanced+” reitingą.

Laboratorijos rezultatai taip pat patvirtino, jog „ESET NOD32 Antivirus 5“, kaip ir „ESET Smart Security 5“ yra pilnai pritaikyti ir patikimi saugumo sprendimai kompiuteriams su naujausia „Microsoft“ operacine sistema „Windows 8“.

„Visapusei kompiuterio apsaugai skirti ESET saugumo sprendimai „ESET NOD32 Antivirus“ bei „ESET Smart Security“ yra pelnę daug prestižinių apdovanojimų. Kompanija juos nuolatos tobulina. Praėjusiais metais ESET pristatė penktąją jų kartą, o dabar vartotojai gali išmėginti ir šeštosios kartos sprendimų BETA versijas“, – sako ESET saugumo sprendimams šalyje atstovaujančios bendrovės „NOD Baltic“ vadovas Tomas Parnarauskas.

„AV-Comparatives“ testų metu buvo vertinti dokumentų kopijavimo, išarchyvavimo, filmų ir muzikos bylų kodavimo ir operacinės sistemos veikimas dirbant antivirusinėms programoms. Dešimties testų rezultatai parodė, jog „ESET NOD32 Antivirus“ programa devyniuose iš jų buvo vertinama aukščiausiai, kaip „itin greita“, dar viename – „greita”. Bendras jos spartumas siekė 99,7 proc. ESET tapo viena iš keturių kompanijų, kurios šiais metais pelnė aukščiausią spartumo reitingą „Advanced+“. Iš viso „AV-Comparatives“ tyrėjai išbandė dvidešimt populiariausių antivirusinių programų.

Spartumo reitingą pelniusi „ESET NOD32 Antivirus“ kartu su kitu penktosios kartos saugumo sprendimu „ESET Smart Security“ suteikia proaktyvią – nuo žinomų bei nežinomų grėsmių – apsaugą, veikia sparčiai, neeikvoja kompiuterio resursų. Nors penktos kartos sprendimų 5.2.9.1 versijos pristatytos prieš keturis mėnesius, jos jau pritaikytos ir kompiuteriams su naująja operacine sistema „Windows 8“. Tai patvirtino tiek „AV-Comparatives“, tiek kitos laboratorijos – „AV-TEST“ atlikti testai. Be to, „Windows 8“ skirti patobulinimai bus ir šeštos kartos ESET sprendimuose, kuriuos kompanija pristatys kitų metų pradžioje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!