Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/3660/hewlett-packard-ir-bankas-nord-lb-lietuva-tesia-strategine-partneryste/spausdinti/

„Hewlett-Packard“ ir bankas „NORD/LB Lietuva“ tęsia strateginę partnerystę

Publikuota: 2006-02-28 09:17
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Hewlett-Packard

Pasaulinės IT sprendimų kompanijos „Hewlett-Packard“ padalinys Lietuvoje UAB „Hewlett-Packard“ (HP) iki 2009 m. bankui „NORD/LB Lietuva“ teiks kompiuterinę įrangą ir IT ūkio priežiūros paslaugas. Vasarį pasirašyta trejų metų sutartis pratęsia ilgametę kompanijų partnerystę.

„Vieno gamintojo įrangos pasirinkimas banko kompiuterinių sistemų atnaujinimui yra naudingas keletu aspektų – dėl puikaus suderinamumo ir mažesnių išlaidų“, - sako „NORD/LB Lietuva“ Informacinių sistemų valdymo departamento direktorius Artūras Kuliešas.

Kompanijoms bendradarbiaujant, HP bankui tiekia tarnybines ir darbo stotis, nešiojamuosius ir delninius kompiuterius, spausdintuvus ir tinklinę įrangą. Bendrovė taip pat atlieka kasdienę tarnybinių stočių ir kitos kompiuterinės įrangos priežiūrą. Per trejus metus „NORD/LB Lietuva“ nupirko iš HP prekių ir paslaugų maždaug už 6 mln. litų.

Pagal naująją sutartį bus toliau modernizuojama ir plėtojama banko „NORD/LB Lietuva“ informacinė techninė bazė ir programinė įranga. HP ir toliau bankui teiks Pagrindinės bankinės sistemos techninės dalies prevencinės priežiūros paslaugą, kuri buvo pradėta teikti beveik prieš dvejus metus. Kompanija bankui taip pat teiks IT konsultavimo ir analizės paslaugas.

„Lietuvos bendrovės savo IT sistemų techninės bazės atnaujinimo ir viso IT ūkio priežiūros darbus vis dažniau patiki išorės specialistams. Kompiuterinę įrangą teikiame stambiausioms Lietuvos ir kitų Baltijos šalių telekomunikacijų, energetikos ir kitų sričių kompanijoms“, - pažymi HP marketingo vadovas Baltijos šalyse Robertas Vingrys.

HP yra pelniusi patikimos partnerės vardą tiekiant kompiuterinę įrangą stambiausioms pasaulio kompanijoms. Jau 20 metų HP yra strateginė JAV Nacionalinės vertybinių popierių dilerių asociacijos (NASDAQ) partnerė. Per trejus metus HP atnaujins NASDAQ integruotą elektroninę užsakymų ir pardavimų sistemą bei suteiks daugiau kaip 500 naujų procesorių NASDAQ tarnybinėms stotims.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!