Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/3611/prezidentas-pabreze-butinybe-aktyviai-pletoti-lietuvos-ir-singapuro-dvisalius-santykius/spausdinti/

Prezidentas pabrėžė būtinybę aktyviai plėtoti Lietuvos ir Singapūro dvišalius santykius

Publikuota: 2006-02-23 10:50
Tematika: Verslo naujienos
 

Vakar su valstybiniu vizitu į Singapūrą atvykusį Lietuvos Respublikos Prezidentą Valdą Adamkų priėmė Singapūro Prezidentas Selapanas Rama Nathanas (Sellapan Rama Nathan).

Prezidentas V. Adamkus sakė, kad Lietuva, prieš penkiolika metų atgavusi nepriklausomybę, o dabar esanti visateisė Europos Sąjungos ir NATO narė, savo užsienio ir ekonominėje politikoje daug dėmesio skiria tolimesniems regionams.

Lietuvos vadovas pabrėžė, kad šiandien ypač svarbu pakloti pamatus kokybiškai naujiems abiejų valstybių santykiams.

„Lietuva su pasitenkinimu stebi spartų Singapūro vystymąsi, laimėjimus mokslo ir žinių ekonomikoje, sugebėjimą konkuruoti globalioje ekonomikoje“, - teigė Prezidentas V. Adamkus.

Lietuvos vadovas atkreipė dėmesį į būtinybę plėtoti bendradarbiavimą mokslo, technologijų, inovacijų ir švietimo srityse, skatinti jaunų žmonių studijas abiejų valstybių aukštosiose mokyklose. Šiuo metu Kauno technologijos universitetas bendradarbiauja su Singapūro nacionaliniu universitetu.

Prezidentas Selapanas Rama Nathanas pastebėjo, kad Singapūre gyvenanti nedidelė lietuvių bendruomenė galėtų prisidėti skatinant kulūros ir švietimo mainus.

Šiandien Prezidentas V. Adamkus Singapūre dalyvavo Lietuvos ir Singapūro verslo forume. Jame pasakė kalbą. Šio forumo metu Lietuvos Tarptautiniai prekybos rūmai ir Singapūro verslo federacija pasirašė Supratimo memorandumą. (Prezidento kalbą galite rasti interneto svetainėje adresu www.president.lt).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!