Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/3607/dhl-ibm-intel-philips-ir-sap-kartu-diegs-inovacijas-logistikoje/spausdinti/

DHL, IBM, „Intel“, „Philips“ ir SAP kartu diegs inovacijas logistikoje

Publikuota: 2006-02-23 08:24
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: DHL Lietuva, UAB

„Deutsche Post World Net“ grupė, kuriai priklauso DHL, susitarė dėl strateginės partnerystės su tarptautinėmis kompanijomis IBM, „Intel“, „Philips“ ir SAP. „DHL Inovacijų iniciatyva“ pavadintos ambicingos programos tikslas - išbandyti ir įdiegti novatoriškus sprendimus, kurie padidintų logistikos tiekimo grandinės procesų efektyvumą.

Pasauliniu mastu dirbančių kompanijų iniciatyvinė grupė sieks paspartinti logistikos sektoriui skirtų technologinių naujovių tobulinimą ir diegimą. Iniciatyvos tikslas - pritaikyti sprendimus, leisiančius geriau valdyti informacijos ir krovinių srautus, taip padidinant tarptautinių tiekimo grandinių efektyvumą. Tuo tikslu „Deutsche Post World Net“ vadovaujama kompanijų grupė suvienys turimą patirtį logistikos, technologijų ir IT srityse.

Už logistiką atsakingo „Deutsche Post World Net“ valdybos nario Johno Allano teigimu, bendromis jėgomis tikimasi rasti ir įdiegti iki šiol rinkoje dar netaikytus sprendimus.

„Nuolat augantys prekių srautai kelia vis naujus iššūkius tiekimo grandinei. Norint pasirengti ir tinkamai priimti šiuos iššūkius, privalome ieškoti novatoriškų verslo modelių, taikyti naujoviškus verslo procesus ir pažangias technologijas“, - sakė IBM „Business Consulting Services“ vadovas Šiaurės ir Rytų Europai Martinas Jetteras.

Pirminėje projektų stadijoje inovacijos bus išbandomos į iniciatyvinę grupę susibūrusių kompanijų tiekimo grandinėse, o vėliau diegiamos rinkoje. Bandomieji projektai pradėti įgyvendinti mados, farmacijos ir elektronikos pramonės sektoriuose, o jų geografija apima Europos ir Azijos žemynus bei JAV. Pirmųjų rezultatų tikimasi sulaukti jau 2006 metų viduryje.

„Šios iniciatyvos sėkmei itin svarbu, kad naujosios technologijos būtų paremtos jau išbandytais, pramonės poreikius atitinkančiais verslo sprendimais“, - teigė SAP AG valdybos narys Clausas Heinrichas.

Naujoji globalinė iniciatyva apims visus modernios logistikos grandinės elementus. DHL suteiks tarptautinę patirtį ir žinias apie pirmaujančius skubių siuntų gabenimo ir logistikos sprendimus, „Intel“ - ilgalaikę patirtį inovacinių kompiuterinių technologijų ir komunikacijos produktų segmentuose, SAP ir IBM - žinias apie programinę įrangą ir patirtį sistemų integracijos srityje, o „Philips“ - mikroschemų gamyboje taikomas technologines žinias.

Pasak „Philips“ puslaidininkių padalinio vadovo Franso van Houteno, kompanija džiaugiasi galėdama bendradarbiauti su „Deutsche Post“, IBM, „Intel“ ir SAP, su kuriomis kartu bus įgyvendinti logistikos sprendimai, padidinsiantys tiekimo grandinės procesų efektyvumą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!