Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/3449/lietuvos-imonems-bus-lengviau-kurti-aukstos-kokybes-programinius-produktus-bei-paslaugas/spausdinti/

Lietuvos įmonėms bus lengviau kurti aukštos kokybės programinius produktus bei paslaugas

Publikuota: 2006-02-09 10:34
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: IVPK

Vilniaus universitetas, Kauno technologijos universitetas, kartu su informacinių technologijų įmonėmis AB „Alna“ ir UAB „Sintagma“ 2003-2005 metais įvykdė Lietuvos valstybinio mokslo ir studijų fondo remiamą „Aukštųjų technologijų plėtros programos“ projektą „Brandaus programų kūrimo proceso įdiegimo metodikos ir instrumentinių priemonių sukūrimas“.

Projektu buvo siekiama padėti Lietuvos informacinių technologijų įmonėms eksportuoti aukštos kokybės programinius produktus bei paslaugas. Įgyvendinant projektą buvo sukurtos metodinės ir instrumentinės priemonės, padedančios vertinti, apibrėžti ir įdiegti brandų (kokybišką) programų kūrimo procesą, kurį galima būtų sertifikuoti pagal tarptautiniu mastu pripažįstamus standartus.. Toks programų kūrimo procesas sudaro sąlygas kurti aukštesnės kokybės programinius produktus ir paslaugas. Sukurta metodika, paremta programų kūrimo proceso modeliu, suderinamu su procesų vertinimo standartu ISO/IEC 15504:2003.

Projekto rezultatai laisvai prieinami: http://www.mif.vu.lt/se/Branda/ .

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!