Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/3423/2005-metais-sonex-gavo-273-milijonus-litu-pajamu/spausdinti/

2005 metais „Sonex“ gavo 273 milijonus litų pajamų

Publikuota: 2006-02-07 12:26
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Sonex Group, UAB

Didžiausią Baltijos šalyse informacinių technologijų grupę UAB „Sonex Group“ (buv. „Sonex Holding“) sudarančios bendrovės 2005 metais gavo 273 milijonus litų pajamų - tai 18 procentų daugiau nei 2004 metais, kuomet buvo gauta 231 milijonas litų pajamų.

Sparčiausiai grupėje augo pajamos iš informacinių technologijų paslaugų – padidėjusios 44 procentais, jos pasiekė 54 milijonus litų.

„Pasiekti planuotus rezultatus padėjo mūsų sugebėjimas numatyti rinkos tendencijas ir tinkamai į jas reaguoti“ – sakė „Sonex Group“ generalinis direktorius Eladijus Kirijanovas. Pasak jo, šiandien informacinių technologijų rinkoje dėmesio centras nuo atskirų produktų įsigijimo persikelia prie infrastruktūrinių sprendimų bei paslaugų, padedančių įmonėms plėsti ir valdyti savo veiklą.

„Pramonės bei verslo įmonės ir valstybinės organizacijos savo partnerėmis renkasi tas informacinių technologijų bendroves, kurios ne tik gali pateikti palankiomis sąlygomis aukščiausios kokybės produktus, sprendimus bei paslaugas, bet ir žino, kaip šias technologijas panaudoti įmonės veiklos efektyvumui didinti“ – sakė E.Kirijanovas.

Daugiau kaip 50 procentų savo pajamas padidino verslo valdymo paslaugų bendrovė „Sonex Sistemos“, integruotus saugos sprendimus kurianti bei identifikavimo priemonių gamybos ir personalizavimo paslaugas teikianti bendrovė „Sonex Identifikaciniai Duomenys“ bei programavimo paslaugų bendrovė „Sonex Software Development“. „Sonex Sistemos“ pernai išplėtė savo veiklą Latvijoje, įsteigdama ten dukterinę bendrovę „Softex Sonex Systems“.

Į grupės veiklą sklandžiai įsijungė 2004 metų pabaigoje įsigyta „Tetranetos“ bendrovė, teikianti infrastruktūrines – veiklos perkėlimo, techninio aptarnavimo ir kt. paslaugas. „Sonex Kompiuterių“ bendrovė, šiuo metu keičianti pavadinimą į „Sonex Technologies“, sėkmingai plėtojo veiklą sparčiai augančioje infrastruktūrinių sprendimų, tame tarpe sistemų integravimo, rinkoje. Bendrovė tapo duomenų perdavimo tinklų įrangos gamintojos ir sprendimų teikėjos pasaulinės korporacijos „Cisco Systems“ pirmaeiliu partneriu (Premier Partner) Baltijos šalims, taip pat įgijo dvi „Microsoft“ kompetencijas – tinklo infrastruktūros sprendimų bei techninės įrangos sprendimų, patvirtinančias aukštą bendrovės kvalifikaciją atitinkamose srityse.

Pavykus įgyvendinti plėtros planus ir planuojamus naujų kompanijų įsigijimus, 2006 metais grupė tikisi pasiekti 345 milijonų litų (100 milijonų eurų) apyvartą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!