Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/3422/prasidejo-antrasis-internetiniu-vardu-su-galune-eu-registravimo-etapas/spausdinti/

Prasidėjo antrasis internetinių vardų su galūne „.eu“ registravimo etapas

Publikuota: 2006-02-07 11:20
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: el. paštas LR ryšių reguliavimo tarnyba

2006 m. vasario 7 d. visoje Europoje prasidėjo antrasis internetinių vardų su galūne „.eu“ registravimo etapas. Etapo, truksiančio du mėnesius, metu toliau bus registruojami vardai, atitinkantys registruotus prekės ženklus, geografinių vietovių, valstybės įstaigų pavadinimus. Papildomai bus registruojami kiti vardai, į kuriuos pagal nacionalinę ar ES teisę asmenys taip pat turi teises, tačiau šie vardai nėra registruotų prekės ženklų, valstybės įstaigų pavadinimai. Viešosios institucijos antrojo registravimo etapo metu taip pat turi teisę kreiptis dėl internetinio vardo su galūne „.eu“ registravimo.

Šiuo metu RRT yra patvirtinusi teisę registruoti domeno vardą „.eu“ srityje šioms viešojo administravimo institucijoms – Druskininkų savivaldybės administracijai („druskininkai.eu“), Vilniaus miesto savivaldybės administracijai („vilnius.eu“), Panevėžio rajono savivaldybės administracijai („panrs.eu“) ir Panevėžio miesto savivaldybės administracijai („panevezys.eu“). Informacija apie gautus prašymus ir priimtus sprendimus dėl viešojo administravimo institucijų teisės registruoti domenų vardus aukščiausio lygio domene „.eu“ skelbiama RRT tinklalapyje www.rrt.lt.

Nuo 2006 m. balandžio 7 d. domeno vardų registras EURID pradės priimti prašymus internetiniams vardams su galūne „.eu“ gauti iš visų pageidaujančių. Visi suinteresuotieji asmenys galės kreiptis į bet kurios šalies oficialiai akredituotus nacionalinius registratorius, kurių sąrašas yra skelbiamas tarptautinės organizacijos EURID tinklalapyje www.eurid.eu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!