Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/34217/apple-pareiske-nora-susitarti-gince-del-prekes-zenklo-ipad/spausdinti/

„Apple“ pareiškė norą susitarti ginče dėl prekės ženklo „iPad“

Publikuota: 2012-05-08 15:31
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Šaltinio „MacRumors“ teigimu, korporacija „Apple“ išreiškė norą susitarti ginče su kinų kompanija „Proview“, kam iš tikrųjų Kinijoje priklauso prekės ženklas „iPad“. Apie tai pranešė „Proview“ teisininkas, kurio teigimu, „Apple“ pirmą kartą pateikė tokį pasiūlymą. Pastarasis buvo pateiktas derybų metu, kurias parekomendavo teismas.

„Mes jaučiame, jog „Apple“ požiūris į mus pasikeitė. Jie ir anksčiau kalbėjo, jog nori susitarti, tačiau nesiėmė jokių veiksmų. O dabar jie veda mus į derybas, ir mes pradėjome konsultacijas šiuo klausimu“, – cituojamas advokatas.

„Proview“ advokato teigimu, šalys šiuo metu apsvarstė kompensacijos dydį. Savo poziciją dėl atitinkamos kompensacijos dydžio suformulavo kompanija „Apple“. Sumos teisininkas neįvardijo, tačiau teigia, jog „Proview“ nesutiko su tokiu pasiūlymu.

Reikia pažymėti, jog net konkrečios sumos pasiūlymo faktas nereiškia, jog ginčas tuoj baigsis, kadangi abiejų pusių įsivaizdavimas dėl kompensacijos dydžio gali kardinaliai skirtis.

Jei tikėti gandais, kompanija „Proview“ vertina patirtą žalą dėl neteisėto prekės ženklo „iPad“ naudojimo nuo 800 mln. iki 1,5 mlrd. JAV dolerių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!