Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/3421/lietuvos-prokuraturos-jungiamos-i-vientisa-duomenu-perdavimo-tinkla/spausdinti/

Lietuvos prokuratūros jungiamos į vientisą duomenų perdavimo tinklą

Publikuota: 2006-02-07 07:46
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Baltic Amadeus, UAB

Informacinių technologijų bendrovės „Baltic Amadeus“ vadovaujamas konsorciumas ir LR Generalinė prokuratūra pradėjo įgyvendinti Lietuvos prokuratūrų sujungimo į bendrą duomenų perdavimo tinklą projektą. Abiejų šalių pasirašytos sutarties apytikslė vertė siekia 1,5 mln. eurų.

Šiuo projektu bus visiškai atnaujinti visų Lietuvos prokuratūrų vietiniai duomenų perdavimo tinklai, įdiegtos net 142 tarnybinės stotys, 11 duomenų saugyklų ir 62 rezervinio kopijavimo įrenginiai, pakeista daugiau kaip 200 kompiuterizuotų darbo vietų kompiuterinė įranga. Projektą planuojama baigti 2006 m. birželio mėnesio viduryje.

„Lietuvos prokuratūrų sujungimas į vientisą duomenų perdavimo tinklą leis joms supaprastinti vidinės informacijos paieškos bei apsikeitimo procesus“, - teigia „Baltic Amadeus“ vadovas Viktoras Tonkich. Anot jo, dėl naujų technologijų įdiegimo prokuratūrų darbas turėtų palengvėti, tapti produktyvesniu ir efektyvesniu.

„Kai visos prokuratūros susijungs į bendrą duomenų perdavimo tinklą, jos bus pilnai pasirengusios integruotis į Lietuvos teisėsaugos institucijų informacinę sistemą,“ - sakė LR Generalinės prokuratūros Valdymo kontrolės ir analizės skyriaus vyriausiasis prokuroras V. Markovas. Pasak jo, tai leis prokuratūroms elektroniniu būdu keistis informacija su ikiteisminio tyrimo įstaigomis ir teismais.

Projektas yra finansuojamas Europos Sąjungos (ES) PHARE fondo bei Lietuvos valstybės lėšomis. Vieni svarbiausių projekto uždavinių: gerinti baudžiamojo persekiojimo veiksmingumą ir asmens, valstybės bei visuomenės teisių ir interesų gynimą; stiprinti Lietuvos prokuratūrų administravimo ir valdymo sistemą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!