Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/3416/statistines-ataskaitos-bus-teikiamos-paprasciau-ir-greiciau/spausdinti/

Statistinės ataskaitos bus teikiamos paprasčiau ir greičiau

Publikuota: 2006-02-06 18:17
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Statistikos departamentas prie LR Vyriausybės

Nuo 2006 m. vasarop 3 d. Statistikos departamentas elektronines ataskaitas pateikia naujoje, patogesnėje, aplinkoje. Šiuo metu į naująją sistemą perkelta dvylika statistinių ataskaitų (daugiausia mėnesinių). Kitos ataskaitos (ketvirtinės ir metinės), kurias respondentai pildys vėliau, bus perkeltos prasidėjus jų pildymo laikotarpiui.

Elektroninių ataskaitų dizainas pažįstamas tiems, kurie elektroniniu būdu pildo mokesčių deklaracijas. Naujo dizaino bei formos elektroninės ataskaitos sukurtos tomis pačiomis priemonėmis kaip ir Valstybinės mokesčių inspekcijos deklaracijų formos. Nuo šiol statistines ataskaitas, kaip ir mokesčių deklaracijas, galima rengti ta pačia nemokamai platinama programine įranga – ABBYY FormFilter Light.

Iki 2005 m. pabaigos ūkio subjektai galėjo teikti daugiau kaip 20 statistinių tyrimų duomenis elektronine forma, tačiau dauguma respondentų iki šiol pildė popierines statistines ataskaitas ir jas siuntė paštu, faksu arba atnešdavo į Statistikos departamentą bei teritorines statistikos valdybas, gaišdavo laiką tikrindami užpildytų ataskaitų duomenis.

Naudodamos elektroninę sistemą, įmonės galės pateikti ataskaitas ir peržiūrėti ataskaitų teikimo kalendorių bet kuriuo paros metu. Sistema automatiškai patikrina perduodamų ataskaitų duomenis ir išsaugo anksčiau siųstų ataskaitų duomenis, kuriuos galima panaudoti teikiant patikslintas ataskaitas, be to, operatyviai informuoja, ar ataskaitų rezultatai buvo priimti.

Statistikos departamentas diegdamas šią sistemą daug dėmesio skyrė perduodamų duomenų saugumui užtikrinti. Toks ataskaitų perdavimo būdas yra saugesnis nei jų siuntimas faksu arba paštu. Naujienos apie elektronines statistines ataskaitas, jų pildymą, pateikimo kalendorių, ataskaitų šablonai ir paaiškinimai, kaip tapti sistemos vartotoju, skelbiami naujoje interneto svetainėje e-formos.stat.gov.lt.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!