Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/33966/google-vis-dar-turi-dideliu-planu-kinijoje/spausdinti/

„Google“ vis dar turi didelių planų Kinijoje

Publikuota: 2012-04-20 08:05
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Jeigu jūs manėte, jog po rimto santykių tarp korporacijos „Google“ ir Kinijos valdžios institucijų atšalimo paieškos gigantas iš principo atsisakys plėtoti verslą šioje valstybėje – jūs labai klydote.

Priminsime, jog 2010 m. korporacija „Google“ apkaltino kinų programišius atakavus jos tarnybas ir pervedė paieškos mechanizmų serverius į Honkongą. Lygiagrečiai buvo atsisakyta siekti kompromiso su Kinijos valdžia dėl būtinybės cenzūruoti paieškos užklausų rezultatus.

„Google“ vis dar turi didelių planų Kinijoje

„Google“ Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono vadovas Danielis Alegre, aplankęs naujai jo korporacijos statomą duomenų centrą Taivane (pastarasis, planuojama, pradės veikti 2013 m. II pusėje) savo komentaruose pažymėjo: „Mes niekada nebuvome palikę Kinijos. Toliau tęsiame darbą Pekine, Šanchajuje, Guančžou. Turime puikų techninį centrą, o mūsų pardavimų sistema yra tai, ką ir toliau plėtosime ateityje.“

Danielis Alegre priminė, jog Kinijoje darbuojasi apie 500 kompanijos „Google“ atstovų ir artimiausiu metu šio skaičiaus mažinti neketinama. Atvirkščiai, mobilios reklamos paslaugas teikiančioje sistemoje „AdMob“, kurią paieškos gigantas visai neseniai įsigijo, užregistruota apie dešimt tūkstančių Kinijos programinės įrangos kūrėjų. Taigi „Google“, Danielio Alegre teigimu, tūkstančiams smulkaus ir vidutinio verslo kinų kompanijų liks ta platforma, kuri leis vietos verslininkams surasti savo užsakovų užsienio šalyse.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!