Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/3385/es-parama-rekomenduota-skirti-dar-vienam-moksliniu-tyrimu-ir-technologines-pletros-projektui/spausdinti/

ES paramą rekomenduota skirti dar vienam mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros projektui

Publikuota: 2006-02-04 09:17
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: LR ūkio ministerija

Ūkio ministerijoje posėdžiavęs Verslo projektų atrankos komitetas rekomendavo skirti 2,254 mln. Lt Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų paramos UAB „Medelkom“. Bendrovė įgyvendins echotomoskopo, skirto galvos smegenų kraujagyslių ir galvos smegenų struktūrų ultragarsinių atvaizdų formavimui, sukūrimo ir pagaminimo projektą.

UAB „Medelkom“ projektas svarstytas pagal Mokslinių tyrimų ir plėtros veiklos rūšių grupę. Parama pagal šią veiklos rūšių grupę teikiama įmonių vykdomiems mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros projektams, kuriuose numatyta kurti naujus produktus ar technologijas. Paramą bendrovei rekomenduota skirti pakartotinai įvertinus projektą.

Iš viso Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA) gavo 24 į mokslinių tyrimų ir plėtros veiklą patenkančias paraiškas, kuriomis buvo prašoma 47,13 mln. Lt. Iš jų 6 projektams jau anksčiau buvo paskirstyta 13,233 mln. Lt paramos lėšų. 17 projektų dėl įvairių priežasčių buvo atmesti vertinimo metu. Galutinį sprendimą dėl paramos skyrimo, remdamasis projektų atrankos komiteto rekomendacijomis, priims ūkio ministras.

LVPA jau pabaigė vertinti visas priemonės „Tiesioginė parama verslui“ veiklos rūšių grupės, skirtos mokslinių tyrimų ir plėtros veiklos projektams finansuoti, gautas paraiškas.

Iš viso mokslinių tyrimų ir plėtros projektams 2004-2006 m. numatyta skirti 53,399 mln. Lt. Artimiausiu metu planuojama paskelbti naują kvietimą, kurio metu numatyta paskirstyti likusias lėšas - apie 37,9 mln. Lt.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!