Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/33755/amd-apu-trinity-debiutas-numatytas-geguzes-15-d/spausdinti/

AMD APU „Trinity“ debiutas numatytas gegužės 15 d.

Publikuota: 2012-04-06 09:46
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Tuo metu, kai sparčiausių procesorių segmentą jau senokai laiko užkariavę „Intel“ procesoriai, kompanija AMD vis dar turi šansą pakovoti už vidutinės klasės segmentą.

Internete išplatintoje AMD skaidrėje nurodyta, jog naujieji APU „Trinity“ turės 29 % spartesnius x86 branduolius ir 56 % galingesnę grafiką, nei dabartiniai APU „LIano“. Taip pat pateikiama informacija ir apie APU „Trinity“ optimizaciją būsimai operacinei sistemai „Windows 8“.

AMD APU „Trinity“ debiutas numatytas gegužės 15 d.

Naujuose procesoriuose atsiras ir patobulinta dinaminio spartinimo technologija „Turbo Core 3.0“. Mobilūs „Trinity“ leis nešiojamiesiems kompiuteriams efektyviau išnaudoti bateriją, tokių kompiuterių autonominio darbo laikas galės siekti iki 12 valandų.

Taip pat bus prieinama ir technologija „HD Media Accelerator“ – algoritmų rinkinys, leidžiantis padidinti vaizdo kokybę, kartu paspartinti multimedijos duomenų apdorojimą.

Šaltinio teigimu, pirmasis AMD APU „Trinity“ procesoriaus modelis debiutuos šių metų gegužės 15 d.

Lygiagrečiai šiai informacijai šaltinis „Nordic Hardware“ pranešė apie modelio AMD A8-4500M su „Trinity“ architektūra spartos rezultatus teste „Folding“. Palyginimui buvo pasirinktas APU „Llano A8-3500M“ modelis, dirbantis 1,5 GHz (2,4 GHz – Turbo Core) taktiniu dažniu. Nors APU „Trinity“ modelio taktinis dažnis nepranešamas, tačiau jis turėtų būti žymiai didesnis, nei jo konkurento.

Teste su sveikaisiais skaičiais AMD A8-4500M pranašumas siekia 38,67 %, tuo tarpu operacijose su slankiuoju kableliu – vos 5,47 %, o tai dar kartą patvirtina, jog „Piledriver“ x86 branduoliai su moduline struktūra vis tik neturi kuo pasigirti. Tiesa, abiejų modelių TDP siekia 35 W, tad galima kalbėti apie spartos prieaugį, neaukojant autonominio darbo laiko.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!