Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/33469/lietuvos-it-imones-laukiamos-omano-rinkoje/spausdinti/

Lietuvos IT įmonės laukiamos Omano rinkoje

Publikuota: 2012-03-20 14:37
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: el. paštas Asociacija „Infobalt“

Kovo mėnesį asociacijos „INFOBALT“ ir Užsienio reikalų ministerijos kvietimu Lietuvoje svečiavosi Lietuvos garbės konsulas Omano Sultonate ir investicinės kompanijos „Cyclone LLC“ atstovai. Vizito metu svečiams savo prekes ir paslaugas pristatė trylika Lietuvos IT kompanijų. Artimiausiu metu Omano rinkoje didžiausios perspektyvos planuojamos būtent IT įmonėms.

„Panašų gyventojų skaičių, kaip ir Lietuva, turinčio Omano IT rinka smarkiai plėstis ėmė per pastaruosius dvejus metus, kai valdžia IRT plėtrą nustatė kaip strateginį prioritetą. Omano technologijų rinkoje itin daug galimybių turi užsienio įmonės – ji yra importuojanti, bet ne eksportuojanti. Susitikimų su Lietuvos įmonių atstovais metu įsitikinome, kad mažiausiai septynios jų tikrai gali pasiūlyti technologijų, kurių reikia ne tik Omano rinkai, bet ir visam regionui“, – sakė investicinės kompanijos „Cyclone LLC“ vykdantysis direktorius Basem Al Kayyali.

Omane šių metų balandžio 30 – gegužės 4 dienomis vyks 22-oji IT, telekomunikacijų ir technologijų paroda „Comex Oman“, kurioje Lietuvos stende įmonės pristatys savo produktus ir paslaugas. Pagrindinė šių metų parodos tema – e. valdžios paslaugų diegimas ir inovacijos.

„Lietuvos įmonės yra konkurencingos, todėl joms verta ateiti į Omano rinką. Paroda „Comex Oman“ – puiki galimybė įmonėms prisistatyti aukščiausiems valdžioms pareigūnams“, – sakė Lietuvos garbės konsulas Omano Sultonate Anees Issa.

Lietuviškų įmonių sėkme tiki ir „INFOBALT“ asociacijos prezidentas Vytautas Vitkauskas.

„Su Užsienio reikalų ministerija pradėta iniciatyva sėkmingai vystoma: svečių iš Omano vizitas yra atsakomasis po mano apsilankymo pas juos. Į parodą vykstame gerai pasiruošę, mūsų įmonės pagrįstai tikisi joje sudaryti kontraktų. Turėdami tokių svarbių asmenų, kaip garbės konsulas, palaikymą, galime sėkmingai įeiti ne tik į Omano, bet ir viso regiono rinką“, – sakė V. Vitkauskas, asociacijos „INFOBALT“ prezidentas Vytautas Vitkauskas.

Svečiams prisistatė „Etronika“, „TeleSoftas“, „Blue Bridge“, „No Magic Europe“, „B.G.M.“, „Informacinė raida“, „Critical Security“, „INTA“, „Skaidula“, „Merakas“, „Infolex“, „Hnit-Baltic“ ir „MetaSoft“.

Lietuvos ir Omano bendradarbiavimo perspektyvos mezgasi ne tik verslo, bet ir švietimo srityje. Svečiai Lietuvos Mokslo Akademijoje susitikime su KTU Socialinių mokslų fakulteto dekane prof. habil. dr. Monika Petraite ir VU Matematikos ir informatikos fakulteto Kompiuterijos katedros vedėju prof. habil. dr. Feliksu Ivanausku aptarė Omano Sultonato jaunimo galimybes studijuoti Lietuvoje, šalių studentų mainų programas. Šios temos gvildentos ir VU organizuotame susitikime su rektoriumi prof. Benediktu Juodka, prorektoriumi tarptautiniams reikalams doc. dr. Rimantu Vaitkumi ir V. Vitkausku.

Lietuvos garbės konsulas Omano Sultonate žadėjo, kad kito vizito į Lietuvą metu jį lydės Omano sveikatos apsaugos ministras ir švietimo ministras – tuomet visi bendradarbiavimo klausimai bus aptarti plačiau.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!