Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/33354/yahoo-kaltina-facebook-pazeidus-jos-patentus/spausdinti/

„Yahoo“ kaltina „Facebook“ pažeidus jos patentus

Publikuota: 2012-03-13 12:35
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Pirmadienį „Yahoo“ išpildė ankstesnį savo pažadą ir apskundė teismui „Facebook“ dėl daugiau nei dešimties jos patentų pažeidimo.

Kaltinimai susiję su inovacijomis tiesioginio susirašinėjimo, naujienų srauto generavimo, komentarų, reklamos rodymo, netikrų paspaudimų filtravimo ir privatumo apsaugos srityse, rašo Mashable.com.

„Facebook“ atsirado 2004-aisiais – dešimt metų vėliau, nei įkurta „Yahoo“. Per tą laiką „Facebook“ tapo viena lankomiausių interneto svetainių pasaulyje. Tačiau šis augimas didele dalimi susijęs su „Yahoo“ patentuotų technologijų naudojimu“, – rašoma skunde, kuris pateiktas JAV Kalifornijos apygardos teismui.

Jame taip pat nurodoma, kad „Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas anksčiau pripažino, jog kuriant socialinį tinklą buvo pasinaudota „Yahoo“ užpatentuotomis technologijomis.

Skundas buvo pateiktas nepalankiu metu „Facebook“ – kompanija gegužės mėnesį planuoja žengti į akcijų biržą, o tokie skundai gali pabloginti jos reputaciją. „Yahoo“ situacija dar prastesnė – lankytojų, populiarumo ir pajamų netenkančios svetainės veiksmai iš šono atrodo desperatiški.

Anksčiau skelbta, kad „Yahoo“ bandė susitarti su „Facebook“ dėl jos patentų pažeidimų, tačiau deryboms nepavykus kompanija kreipėsi į teismą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!