Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/3335/ibm-lietuva-tesia-lietuvos-gelezinkeliai-globalaus-duomenu-perdavimo-tinklo-modernizavima/spausdinti/

„IBM Lietuva“ tęsia „Lietuvos geležinkeliai“ globalaus duomenų perdavimo tinklo modernizavimą

Publikuota: 2006-01-31 10:26
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: IBM Lietuva, UAB

Daugiau nei 90 atskirų „Lietuvos geležinkelių“ objektų jau pavasarį bus sujungti į globalų įmonės duomenų perdavimo tinklą pagal pasirašytą beveik 5 mln. litų sutartį su „IBM Lietuva“, kuri koordinuos tokių savo srities lyderių kaip „Belam Telekomunikacijos“, „Blue Bridge“, „Fima“, „Fortek“ darbą. Tinklo modernizavimui bus naudojami IBM, „Cisco“, „Nortel“ techniniai-programiniai sprendimai.

„Nors jau šiuo metu „Lietuvos geležinkeliai“ įmonėje eksploatuojami duomenų perdavimo tinklai, tačiau nemaža jų dalis technologiškai pasenusi, neužtikrina reikiamo duomenų srautų pralaidumo bei patikimumo, neapima visų reikalingų objektų, – sakė AB „Lietuvos geležinkeliai“ Informacinių technologijų centro viršininkas Romualdas Kondratas. – Tikimės, kad pasaulinės IT konsultacijų lyderės IBM ir jos partnerių patirtis sprendžiant vykdomus uždavinius leis užtikrinti reikiamą duomenų perdavimo tinklų modernizavimą, sukurs pagrindą tolesniam informacinių sistemų vystymui.“

Pasirašyta sutartis numato, kad generalinis rangovas „IBM Lietuva“ kartu su partneriais apjungs daugiau nei 90-yje objektų esančius lokalius duomenų perdavimo tinklus – modernizuos techniškai pasenusias varines linijas, nuties naujas optines ir prijungs jas prie magistralinio duomenų perdavimo tinklo. Magistralinis duomenų perdavimo tinklas taip pat bus modernizuotas sutartyje numatytuose geležinkelio ruožuose – diegiami magistraliniai maršrutizatoriai ir optiniai DWDM (angl. Dense Wavelength Division Multiplexing) įrenginiai. Tose vietose, kur nėra reikiamos kabelių infrastruktūros, bus diegiama radiorelinė duomenų perdavimo technologija. Be to, Vilniuje bus įdiegta centralizuota tinklo įvykių stebėjimo ir valdymo sistema (angl. service desk), dokumentuota turima techninė įranga ir jos naudojimas, paruošta pilna projektinė ir išpildomoji dokumentacija bei pagal naujausią ITIL metodologiją aprašyti pagrindiniai įmonės globalaus duomenų perdavimo tinklo valdymo procesai.

Pasak „IBM Lietuva“ pardavimų grupės vadovo Kristijono Kaikario, šalyje sparčiai augantis IBM integruotų technologinių sprendimų padalinys sėkmingai plečia sudėtingus ir kompleksinius projektus, kuriuose kartu su „IBM Lietuva“ dirba ir partnerių specialistai. Bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ paskelbtame atvirame tarptautiniame konkurse „IBM Lietuva“ pasiūlė optimaliausią sprendimą pagal kokybės/kainos santykį, nes partnerėmis pasirinko tokias atskirų sričių lyderes kaip „Blue Bridge“, „Belam Telekomunikacijos“, „Fima“ ir „Fortek“, o techniniam sistemos pagrindui naudos IBM, „Cisco“ ir „Nortel“ produktus bei sprendimus.

Modernizavus globalų „Lietuvos geležinkeliai“ duomenų perdavimo tinklą bus išplėtotas ir užtikrintas patikimas ryšys tarp bendrovės objektų. Didelės spartos ir patikimumo duomenų perdavimo tinklas yra būtinas, norint plėtoti ir centralizuotai valdyti „Lietuvos geležinkelių“ informacines sistemas.

Siekdami gerinti teikiamų paslaugų kokybę ir didinti įmonės darbo efektyvumą „Lietuvos geležinkeliai“ ir ateityje skirs daug dėmesio įmonės informacinių ir telekomunikacinių resursų modernizavimui bei plėtrai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!