Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/33320/wd-uzbaigia-sandori-del-hitachi-standziuju-disku-verslo-isigijimo/spausdinti/

WD užbaigia sandorį dėl „Hitachi“ standžiujų diskų verslo įsigijimo

Publikuota: 2012-03-12 14:11
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija „Western Digital“ pranešė, jog užbaigia „Hitachi“ padalinio, užsiimančio standžiųjų diskų gamyba, įsigijimo. Sandoris praėjo visus reikiamus suderinimus su regioniniais antimonopoliniais organais.

Kaip viena iš antimonopolinių institucijų sąlygų (turima omenyje Europos Sąjungą) buvo reikalavimas, kad WD dalį savo standžiųjų diskų verslo aktyvų parduoti kitai kompanijai. Kaip jau žinome, ja tapo „Toshiba“, tokiu būdu „Western Digital“ 3,5“ formato standžiųjų diskų gamyba užsiims japonai. Faktiškai 6–12 mėnesių laikotarpyje susidarys situacija, kai WD užsiims kontraktine „Toshiba“ standžiųjų diskų gamyba, tuo tarpu japonai per tą laikotarpį turės „įsisavinti“ naujai įsigytą WD verslą.

WD užbaigia sandorį dėl „Hitachi“ standžiujų diskų verslo įsigijimo

Sandoris numato, jog „Western Digital“ už „Hitachi Global Storage Technologies“ („Hitachi GST“) sumoka 3,9 mlrd. JAV dolerių grynaisiais, o „Hitachi“ akcininkams papildomai perduoda 25 mln. savo akcijų (kurių vertė kovo 7 d. sudarė 0,9 mlrd. JAV dolerių). Tokiu būdu „Hitachi“ gavo apie 10 % WD akcijinio kapitalo, o taip pat teisę į „Western Digital“ direktorių tarybą deleguoti du savo atstovus.

Jungtinė kompanija valdys dukterines struktūras, pavadintas „WD Technologies“ ir HGST, tuo tarpu produkcijos asortimentas ir prekės ženklai bus atskiri. Kitais žodžiais tariant, „Hitachi“ standieji diskai ir toliau egzistuos rinkoje. Atsinaujinusią kompaniją WD valdys John Coyne. Pagal sutartį, kiekvienas iš prekės ženklų turės savo inžinierių, marketingo ir pardavimų specialistų komandas, todėl galima konstatuoti, jog bent jau artimiausiu metu WD ir „Hitachi“ produkcija bus savarankiška. Kaip iš tikrųjų šis sandoris įtakos standžiųjų diskų kainas, čia jau kitos temos klausimas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!