Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/32655/nokia-pardave-pusantro-milijardo-telefonu-su-s40-operacine-sistema/spausdinti/

„Nokia“ pardavė pusantro milijardo telefonų su „S40“ operacine sistema

Publikuota: 2012-01-26 17:13
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

„Nokia“ pardavė pusantro milijardo telefonų su „S40“ operacine sistemaSuomių mobiliųjų telefonų gamintoja „Nokia“ paskelbė pardavusi 1,5 mlrd. telefonų, kuriuose įdiegta operacinė sistema „Series 40“ („S40“).

Pirmasis „S40“ telefonas buvo pagamintas dar 1999 metais, ši operacinė sistema smarkiai sustiprino „Nokia“ pozicijas mobiliųjų telefonų rinkoje, skelbia BBC.

„Sunku sugalvoti produktų liniją, kuri būtų turėjusi tokią didelę įtaką žmonijai“, – teigė „Nokia“ mobiliųjų telefonų padalinio vadovė Mary McDowell.

„S40“ operacinę sistemą naudojantys telefonai gali paleisti įvairias programėles, tačiau neturi tokios galingos techninės įrangos, kaip išmanieji telefonai. Tiesa, „S40“ buvo nuolat tobulinama ir šiuo metu, 1999 metų standartais, galėtų būti vadinama išmaniųjų telefonų operacine sistema.

„Nokia“ skaičiuoja, kad pasaulyje gali būti naudojama per 675 mln. telefonų su „S40“. Šiuo metu kiekvieną sekundę yra parduodama apie 12 telefonų su šia operacine sistema.

Kompanija tiki, kad „S40“ dar turi potencialo, kadangi ji efektyviai naudoja telefono atmintį ir neeikvoja baterijos. Kadangi ją naudojantys telefonai yra nebrangūs, didžiausią paklausą jie turi šalyse su žemesniu pragyvenimo lygiu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!