Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/3254/seb-vilniaus-bankas-pristate-visa-vartojimo-kredito-kortele/spausdinti/

SEB Vilniaus bankas pristatė „Visa“ vartojimo kredito kortelę

Publikuota: 2006-01-23 14:16
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: SEB bankas

Didžiausias Lietuvoje komercinis SEB Vilniaus bankas šiandien išleido naują „Visa“ vartojimo kredito kortelę. Ji šalies kredito kortelių rinkoje išsiskiria jos turėtojams taikomomis mažiausiomis palūkanomis ir ilgiausiu kredito grąžinimo laikotarpiu. Pasiūlyti naują kredito kortelę banką paskatino didėjantis kredito paslaugų poreikis Lietuvoje.

Pasak SEB Vilniaus banko Mokamųjų kortelių departamento direktorės Audronės Narkauskienės, „Visa“ vartojimo kredito kortelė pristatyta atsižvelgus į augantį gyventojų poreikį skolintis lėšų vartojimo reikmėms. Tyrimų duomenimis, artimiausiu metu finansinių įsipareigojimų ketina prisiimti net 52 proc. namų ūkių. Iš jų vartojimo kreditą imti planuoja 10 proc., o 27 proc. – pirkti prekes išsimokėtinai.

„Įvertinus šias tendencijas, prognozuojama, kad kredito kortelių rinka Lietuvoje 2006 metų pirmąjį pusmetį turėtų augti net 60 proc. – per šį laikotarpį bus išduota apie 75 tūkst. naujų kredito kortelių. Plėsdami gyventojų kreditavimo galimybes, siūlome naują būdą naudotis vartojimo kreditu itin palankiomis ir lanksčiomis sąlygomis“, – sakė A. Narkauskienė.

Naujos kredito kortelės metų palūkanų norma už panaudotą kreditą yra 9,9 proc., tačiau iki šių metų balandžio 1 dienos jos turėtojams už suteiktą kreditą palūkanų mokėti nereikia. Kredito suteikimo laikotarpis gali būti iki trejų metų.

„Visa“ vartojimo kredito kortelė suteikia keletą galimybių – palankiomis sąlygomis gauti vartojimo kreditą, patogiai atsiskaityti už prekes ir paslaugas ir naudotis banko partnerių nuolaidų programa. A. Narkauskienės teigimu, jau šiandien finansinį saugumą užtikrinančios kredito kortelės tampa nepakeičiamos vis įvairesniais atvejais – atsiskaitant internetu, keliaujant į užsienį. „Vienas iš svarbiausių šių kortelių privalumų – galimybė pasiskolinti bet kada, bet kur ir tiek, kiek reikia“, – privalumus vardijo SEB Vilniaus banko Mokamųjų kortelių departamento direktorė.

„Visa“ vartojimo kredito kortelių turėtojai gali bet kurioje pasaulio šalyje naudotis jiems suteiktu kreditu – nuo 1 iki 20 tūkst. litų. Nauja tai, kad klientas pats pasirenka mėnesio įmokos dydį ir skolos gražinimo laikotarpį nuo trijų mėnesių iki trejų metų. Be to, naujosios kortelės savininkai gali įsigyti kelis pirkinius sudarę tik vieną sutartį, skirtingai nei perkant prekę išsimokėtinai. Padengę visą ar dalį kredito, iš naujo naudotis kreditu arba likusia jo dalimi klientai gali nepasirašydami jokių papildomų sutarčių.

Pasak A. Narkauskienės, panaudota kredito suma grąžinama lygiomis mėnesio įmokomis kliento pasirinktą mokėjimo dieną. Kreditas išduodamas netaikant administravimo mokesčių, o grąžinti visą panaudotą kreditą galima bet kada. Už tai papildomai taip pat nereikės mokėti.

„Visa“ vartojimo kredito kortele galima atsiskaityti visose šalyse, kuriose veikia tarptautinis „Visa International“ asociacijos tinklas, – iš viso per 14 mln. prekybos ir paslaugų įmonių, 400 tūkst. bankomatų bei 400 tūkst. bankų skyrių visame pasaulyje.

Naujosios kredito kortelės turėtojai galės naudotis banko partnerių tinklo teikiamomis nuolaidomis. Šiuo metu daugiau kaip 25 partnerių tinklas, apimantis daugiau kaip 200 prekybos vietų, suteikia nuo 7 iki 20 proc. nuolaidas prekėms ir paslaugoms. Partnerių tinklui priklauso „Sportine“, „Džinsų centras“, „Gino Rossi“, „SBA baldai“, „Vision Express“ ir daugelis kitų parduotuvių.

SEB Vilniaus banko 2005 m. trečiojo ketvirčio pabaigoje privatiems klientams suteiktų vartojimo kreditų portfelis siekė daugiau nei 208,9 mln. litų. Bankas tuo metu buvo išdavęs 1,033 milijono kortelių. Iš viso 2005 m. trečiojo ketvirčio pabaigoje Lietuvos bankai buvo išdavę apie tris milijonus mokamųjų kortelių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!