Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/32444/110-tukst-ispanijos-banko-darbuotoju-pereina-prie-debesu-kompiuterijos/spausdinti/

110 tūkst. Ispanijos banko darbuotojų pereina prie debesų kompiuterijos

Publikuota: 2012-01-12 17:43
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Gigantiškas Ispanijos bankas BBVA pereina prie debesų kompiuterijos: „Google“ korporacijoms skirta programine įranga naudosis 110 000 šio banko darbuotojų, rašo bbc.co.uk.

Šis sandoris yra kol kas didžiausias „Google“ istorijoje sutarimas su viena įmone dėl debesų kompiuterijos paslaugų naudojimo, kuomet programinė įranga siūloma internetu, paslaugos pavidalu.

Bankas skelbia, kad „Google“ paslaugomis naudosis tik vidinei komunikacijai, tačiau šis sandoris vis vien gali būti vertinamas kaip rimtas debesų kompiuterijos žingsnis pirmyn.

Griežtai prižiūrima ir saugumo klausimais itin jautri bankininkystės sritis visuomet buvo vertinama kaip verslo atstovai, prie debesų kompiuterijos pereisiantys paskutiniai.

BBVA inovacijų direktorė Carmen Herranz pabrėžė, kad visi klientų duomenys ir kitos svarbios su finansinėmis operacijomis susijusios sistemos „liks mūsų pačių duomenų centruose“ ir bus visiškai atskirtos nuo debesinio sprendimo.

Bankas naudosis „Google“ elektroninio pašto, kalendoriaus, dokumentų kūrimo, pokalbių, vaizdo konferencijų ir kitais bendravimo įrankiais, padėsiančiais „įvykdyti kultūrinę permainą“ ir paskatinti „visą įmonę dirbti kartu“ 26 skirtingose valstybėse, kuriose BBVA vykdo veiklą.

C. Herranz sakė, kad projektas – visi banko darbuotojai prie debesinių paslaugų naudojimo turės pereiti iki metų pabaigos – vykdomas ne dėl siekio mažinti kaštus. „Pagrindinis tikslas yra skatinti inovacijas, sprendimų priėmimą, didinti produktyvumą. Esame konkurencingoje rinkoje ir mums reikia priiminėti greitesnius bei tikslesnius sprendimus... ir pašalinti veiksmų dubliavimąsi“, – sakė C. Herranz. Permainas taip pat skatina ir didėjantis banko darbuotojų mobilumas. Didelė dalis banko skaitmeninės veiklos buvo perkelta į išmaniuosius telefonus, planšetinius kompiuterius, nešiojamuosius ir darbuotojų namų kompiuterius, sakė inovacijų direktorė.

BBVA vyriausiasis informacijos direktorius Jose Olalla sakė, kad darbuotojai dabar turi „prieigą prie jiems reikalingos informacijos bet kuriuo metu iš bet kurio prie interneto prijungiamo įrenginio bet kurioje pasaulio dalyje, todėl dabar jie bus lankstesni ir mobilesni“.

BBVA yra vienas iš didžiausių Ispanijos bankų, kurio stiprus padalinys veikia Meksikoje, be to, aktyvi veikla vykdoma ir pietinėje JAV dalyje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!