Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/32244/kam-priklauso-twitter-profilio-sekejai/spausdinti/

Kam priklauso „Twitter“ profilio sekėjai?

Publikuota: 2011-12-29 17:18
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Diena.lt
Inf. šaltinis: Diena.lt

Atsiradęs internetas pridarė daugybę problemų teisininkams. Dar iki šiol bandoma sukurti teisinę bazę, kuri logiškai ir teisingai kontroliuotų internetinę erdvę.

Šiuo metu pradėta nauja byla, kuria bus bandoma išsiaiškinti, kam priklauso „Twitter“ profilį sekantys interneto vartotojai (angl. followers), rašo „Daily Mail“.

Noah‘as Kravitzas, kuris „Twitter“ socialiniame tinkle žinutes rašo savo vardu, buvo įdarbintas kompanijoje „Phonedog“. Jis įmonėje dirbo tinklaraščio autoriumi. Darbo metu „Twitter“ tinkle jis pritraukė 17 tūkst. sekėjų.

Kam priklauso „Twitter“ profilio sekėjai?

Kai vyras paliko darbą, mobiliųjų telefonų pardavėjas „Phonedog“ padavė buvusį darbuotoją į teismą už tai, kad šis „išsinešė“ visus „Twitter“ sekėjus. Įmonės atstovai tvirtina, kad vienas „Twitter“ vartotojas, prisijungęs prie N. Kravitzo profilio, yra vertas 2,50 dolerio (apie 6,4 lito) per mėnesį. „Phonedog“ atstovai įsitikinę, kad „Twitter“ mėgėjų sąrašas atitinka klientų sąrašui ir yra įmonės nuosavybė.

Įmonės pranešime teigiama: „Visi pinigai ir žmogiškieji ištekliai, investuoti į gerbėjų skaičiaus didinimą socialiniuose tinkluose, yra laikomi „Phonedog Media“ nuosavybe“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!