Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/32208/intel-mazina-mobiliuju-sandy-bridge-procesoriu-kainos/spausdinti/

„Intel“ mažina mobiliųjų „Sandy Bridge“ procesorių kainos

Publikuota: 2011-12-27 07:06
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©TipTop.lt tinklaraštis
Inf. šaltinis: TipTop.lt tinklaraštis

Kaip informuoja taivaniečių šaltinis „DigiTimes“, kompanija „Intel“ išsiuntinėjo savo partneriams pranešimą, jog ketina sumažinti savo mobiliųjų „Core i3“ ir „Core i5“ procesorių kainas nuo 10 % iki 15 %.

Akivaizdu, kad taip padaryta, siekiant maksimaliai sumažinti „Sandy Bridge“ architektūros modelių kiekį sandėliuose, prieš pasirodant naujos architektūros „Ivy Bridge“ procesoriams. Kadangi pastarųjų debiutas numatytas kitų metų balandžio mėnesį, „Intel“ partneriai turės maždaug tris mėnesius, kad galėtų realizuoti nešiojamus kompiuterius su sena platforma.

„Intel“ mažina mobiliųjų „Sandy Bridge“ procesorių kainos

Natūralu, kad kainų sumažinimas turėtų skatinti pardavimus mažmeninėje rinkoje. Pranešama, kad kompanijos „Lenovo“, „Asustek Computer“ ir „Acer“ jau sumažino nešiojamųjų kompiuterių su „Core i5“ platforma ir bazine komplektacija kainą žemiau 659 JAV dolerių (~1680 Lt), o modeliai su „Core i3“ – žemiau 430 JAV dolerių (~1100 Lt). Taip pat tikimasi, kad kitų metų pradžioje „ultrabookų“ kainos nusileis iki 800–900 JAV dolerių (~2050–2300 Lt), tai siejama su naujos „Intel“ platformos pasirodymu.

Iš kitos pusės, „Intel“ pažymėjo, jog kitų metų pradžioje dar bus nemažai problemų su asmeninių kompiuterių pardavimais, o viskas dėl standžiųjų diskų deficito. Savo ruožtu „Intel“ turėtų padaryti viską, kad iki „Ivy Bridge“ debiuto išsiparduotų „Sandy Bridge“ procesorių atsargas, likusias po ne itin sėkmingo IV ketvirčio. Tokiu atveju kainų mažinimas – paprasčiausias ir racionaliausias žingsnis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!