Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/3214/pateiktos-paraiskos-skaitmenines-antzemines-televizijos-konkursui/spausdinti/

Pateiktos paraiškos skaitmeninės antžeminės televizijos konkursui

Publikuota: 2006-01-20 10:18
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Lietuvos radijo ir televizijos komisija

Š.m. sausio 13 d. baigėsi 2005 m. spalio 26 d. Lietuvos radijo ir televizijos paskelbto konkurso konkurso antžeminės skaitmeninės televizijos transliavimo ir retransliavimo licencijoms gauti paraiškų pateikimo terminas. Jas konkurso dalyviai galėjo teikti nuo sausio 3 d.

Konkurso skaitmeninės televizijos licencijoms gauti nugalėtojai bus išaiškinami š.m. vasario 15 d., o kovo 1 d. bus priimtas sprendimas dėl transliavimo ar retransliavimo licencijų išdavimo. Šios licencijos suteiks teisę transliuoti ar retransliuoti programas antžeminių skaitmeninių televizijos stočių tinklais naudojant savo elektroninių ryšių tinklus ar naudojantis AB „Lietuvos telekomas“ ar AB Lietuvos radijo ir televizijos centro, laimėjusių Ryšių reguliavimo tarnybos skelbtą konkursą, siuntimo paslaugomis.

Išaiškinus konkurso nugalėtojus, gyventojai turės galimybę matyti iki 40 skaitmeniniu būdu transliuojamų televizijos programų. Kaip nustatyta 2004 m. lapkričio 25 d. Vyriausybės patvirtintame Skaitmeninės antžeminės televizijos diegimo Lietuvoje modelyje, skaitmeninė antžeminė televizija bus diegiama etapais keturiais skaitmeninės televizijos (DVB-T) tinklais, kuriais iš viso bus galima transliuoti ne mažiau kaip 20 programų. Transliacijos penkiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose turėtų būti pradėtos iki 2007-ųjų metų pabaigos, iki 2009-ųjų metų pradžios vieno skaitmeninės TV tinklas turėtų aprėpti ne mažiau kaip 95 proc. Lietuvos teritorijos, o 2012-aisiais turėtų būti pradėtas laipsniškas analoginės antžeminės televizijos perjungimas į skaitmeninę TV.

Skaitmeninė televizija žiūrovui sutekia galimybę matyti geresnės garso ir vaizdo kokybės programas, pasirinkti kalbą ar subtitrus, užsisakyti elektroninio programų gido paslaugą ar interaktyvumą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!