Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/31998/telecentras-neuzleidzia-lyderio-poziciju/spausdinti/

Telecentras neužleidžia lyderio pozicijų

Publikuota: 2011-12-08 11:01
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Lietuvos radijo ir televizijos centras, AB

Telecentras neužleidžia lyderio pozicijų Telecentras ir toliau išlieka absoliučiu lyderiu, lyginant mobiliojo interneto paslaugų Lietuvos tinkluose naudojimą: kaip ir praėjusį ketvirtį, 4G „WiMAX“ tinklu mobiliojo interneto MEZON naudotojai š. m. trečią ketvirtį išsiuntė ir priėmė daugiau duomenų (1,688 mlrd. MB) nei kiti mobiliojo interneto naudotojai visais 3G tinklais kartu sudėjus (išankstiniais LR Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis – 1,525 mlrd. MB).

Telecentras ženkliai priekyje ir pagal augimo tendencijas: 4G „WiMAX“ tinklu teikiamų mobiliojo interneto MEZON paslaugų naudojimas per metus išaugo 110 proc., o visais 3G tinklais teikiamų mobiliojo interneto paslaugų – 45 proc. „Technologijų raida ir nuolat augantys žmonių poreikiai veja vienas kitą ir skatina pažangą, todėl Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, mobiliojo interneto paslaugų naudojimas ir toliau sparčiai didės“, – įsitikinęs Telecentro „WiMAX“ projekto vadovas įsitikinęs Mindaugas Kuprys.

4G „WiMAX“ ryšio tinklą Telecentras naudoja išimtinai tik mobiliojo interneto MEZON paslaugoms teikti. Išnaudodama technologines galimybes bendrovė taiko išskirtinius rinkodaros sprendimus, pavyzdžiui, vienintelė rinkoje iš tikrųjų (be jokių išlygų) neriboja mobiliuoju internetu siunčiamų duomenų kiekio, nesvarbu, kurį MEZON planą beužsisakytum.

„Suteikdami savo klientams privilegiją mobiliuoju internetu naudotis nevaržomai, mes patys skatiname juos siųsti didelius duomenų srautus, o tam, kad užbėgtume už akių nuolat augantiems jų poreikiams, toliau plečiame ir modernizuojame savo tinklą, atidžiai stebime technologines naujoves ir planuojame naujus sprendimus“, – pasakoja Mindaugas Kuprys.

Anot jo, 4G „WiMAX“ tinklu perduodamų duomenų srauto didėjimui įtakos turi ir didelė su šia technologija suderintos įrangos pasiūla.

Be įprastų USB modemų, Telecentro klientai gali įsigyti „MEZON plius“ USB modemus, į kuriuos galima įsidėti ir atsarginę bet kurio kito mobiliojo ryšio operatoriaus SIM kortelę, siūlomi ir stacionarieji MEZON maršruto parinktuvai bei kišeninis maršruto parinktuvas MEZON YZI.

Paskutinė naujiena – MEZON salonuose jau galima užsisakyti ir išmanųjį telefoną „Samsung Galaxy S2“ bei planšetinius kompiuterius „Samsung Galaxy Tab 10.1“ ir „Apple iPad 2“ – jų funkcijoms pilnai išnaudoti ypač tinka universalusis MEZON YZI įrenginys.

Telecentras – didžiausią telekomunikacijų patirtį turinti Lietuvos bendrovė, be radijo ir televizijos programų siuntimo, teikianti telefonijos, duomenų perdavimo, tinklų sujungimo, skirtųjų linijų, belaidžių technologijų interneto „Erdvės“, mobiliojo 4G interneto MEZON ir kitas paslaugas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!