Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/31984/uab-kauno-energetikos-remontas-pajamos-per-tris-siu-metu-ketvircius-pasieke-23-mln-litu/spausdinti/

UAB „Kauno energetikos remontas“ pajamos per tris šių metų ketvirčius pasiekė 23 mln. litų

Publikuota: 2011-12-07 13:08
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Lietuvos energija, AB

Bendrovės reorganizaciją ir struktūrinius pokyčius įgyvendinusiai UAB „Kauno energetikos remontas“ pirmieji trys šių metų ketvirčiai buvo sėkmingi – bendrovės pajamos sudarė net 23 mln. litų ir buvo 78 proc. didesnės už analogiško laikotarpio 2010 m. Grynasis pelnas sudarė 1,6 mln. litų, tuo tarpu pernai tokiu laikotarpiu bendrovė buvo patyrusi 2,4 mln. litų nuostolių.

„Bendrovė šiais metais žymiai praplėtė veiklą ir padidino projektų apimtis. Didžiausią įtaką bendrovės rezultatams turėjo elektros pastočių rekonstravimo projektai, iš kurių bene svarbiausias – Panevėžio transformatorių pastotės rekonstrukcija“, – sakė UAB „Kauno energetikos remontas“ generalinė direktorė Olga Grigienė.

Sėkmingai įgyvendinti tokie svarbūs projektai kaip Pabradės transformatorių pastotės (TP), Ukmergės TP rekonstrukcija. Reikšmingi remonto darbai atlikti ir AB „Lifosa“, Kauno termofikacinėje elektrinėje, Alytaus katilinėje, Lietuvos elektrinėje. Iš viso per 2011 m. 9 mėnesius buvo vykdoma 116 projektų, iš jų 96 jau yra baigti.

Apie 30 proc. visos bendrovės apyvartos sudarė pajamos, gautos iš elektrinių aptarnavimo ir remonto veiklos, pelninga buvo ir metalo konstrukcijų bei vamzdynų gamyba užsienio („Udo Blaschczok GmbH“, „Aalborg Engeneering“, „JPM Ingenieurtechnik GmbH“) ir Lietuvos bendrovėms (AB „Axis industries“, UAB „Vėtrūna“).

Pasiektus teigiamus veiklos rezultatus bendrovė sieja ir su ilgalaikio turto panaudojimu bei optimizuota organizacine valdymo struktūra. Prie bendrovės sėkmės taip pat prisidėjo ir įdiegta projektų verslo valdymo sistema, leidžianti kontroliuoti projektų vykdymą ir kaštus, įdiegta nauja organizacinė valdymo struktūra, keičiant „cechinį“ valdymą projektiniu, atnaujinta kokybės vadybos, sveikatos ir darbų saugos bei aplinkosaugos sistema.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!