Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/3171/rrt-patvirtino-domeno-varda-druskininkai-eu/spausdinti/

RRT patvirtino domeno vardą „druskininkai.eu“

Publikuota: 2006-01-16 17:29
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: el. paštas LR ryšių reguliavimo tarnyba

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) priėmė pirmąjį sprendimą, patvirtinantį Druskininkų savivaldybės administracijos teisę registruoti domeno vardą „.eu“ srityje. RRT apie tokį sprendimą informavo „.eu“ registrą EURID. Šis sprendimas reiškia, kad baigta procedūra dėl Druskininkams suteikiamo internetinio vardo „druskininkai.eu“.

Tai pirmasis RRT sprendimas dėl internetinio vardo su galūne „.eu“ suteikimo teisės. Iki šiol RRT buvo gavusi tik vieną pranešimą iš EURID dėl Lietuvos viešojo administravimo institucijų, pageidaujančių gauti vardą su galūne „.eu

Kaip jau buvo skelbta anksčiau, nuo 2005 m. gruodžio 7 d. tęsiasi pirmoji aukščiausio lygio vardų registracijos fazė, kurios metu registruojami šalių ir prekių ženklų, geografinių nuorodų ir valstybės įstaigų, geografinių teritorijų pavadinimai bei sutrumpinimai, taip pat kiti vardai, į kuriuos pagal nacionalinę ar Europos Sąjungos teisę asmenys turi teises.

Šiuo metu EURID yra gavusi daugiau kaip 156 tūkst. paraiškų iš įvairių Europos šalių institucijų, verslo įmonių ir privačių asmenų dėl aukščiausio internetinio vardo su galūne „.eu“ registravimo. Visi suinteresuotieji asmenys dar gali kreiptis į bet kurios šalies oficialiai akredituotus nacionalinius registratorius, kurių sąrašas yra skelbiamas tarptautinės organizacijos EURID tinklalapyje www.eurid.eu. Lietuvoje už „.eu“ reglamento įgyvendinimą atsakinga RRT ir, vadovaudamasi Viešojo administravimo institucijų teisės registruoti domeno vardą „.eu“ aukščiausio lygio domene patvirtinimo taisyklėmis, priima sprendimą dėl viešojo administravimo institucijos teisės į prašomo registruoti domeno vardą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!