Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/31606/adobe-flash-player-ateitis-miglota-kompanija-atleidzia-750-darbuotoju/spausdinti/

„Adobe Flash Player“ ateitis miglota, kompanija atleidžia 750 darbuotojų

Publikuota: 2011-11-10 19:08
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Programinės įrangos gamintoja „Adobe Systems“ pranešė, kad atleis 750 darbuotojų. Kompanija ketina nutraukti ir „Adobe Flash Player“ platformos palaikymą mobiliesiems įrenginiams.

Kompanija teigia, kad žmonės atleidžiami, nes bus siekiama susikoncentruoti skaitmeninės žiniasklaidos ir rinkodaros sferose, skelbia BBC. Daugiausia darbuotojų bus atleista Europos ir Šiaurės Amerikos padaliniuose. Naujausiais duomenimis, „Adobe Systems“ dirba daugiau nei 9 tūkst. darbuotojų.

Gandų apie „Flash Player“ ateitį „Adobe“ kol kas nekomentuoja. Tačiau tinklalapis ZDNet.com skelbia gavęs „Adobe“ partneriams skirtą el. laišką, kuriame rašoma, kad kompanija nepalaikys „Flash Player“ mobiliesiems įrenginiams, t. y. nebus leidžiami šios programos atnaujinimai, ji nebus pritaikoma naujoms operacinių sistemų versijoms, naršyklėms ir kt. Žadama išleisti tik kritinių klaidų ar saugumo „skylių“ atnaujinimus. Pranešime teigiama, esą „Adobe“ daugiausia dėmesio skirs HTML5 technologijai ir naujajam savo produktui „Adobe Air“.

„Adobe Flash“ naudojamas žiūrėti vaizdo įrašus, žaisti žaidimus, naudoti įvairias programas. Šis įskiepis veikia „Android“ telefonuose ir „Blackberry Playbook“ planšetiniame kompiuteryje. Kompanija „Apple“ neleido jo diegti telefonuose „iPhone“ ir planšetėse „iPad“. Buvęs „Apple“ vadovas Steve‘as Jobsas teigė, kad „Adobe Flash“ yra nepatikimas, kelia grėsmę saugumui ir sekina įrenginių baterijas.

„Microsoft“ neseniai paskelbė, kad planšetiniai kompiuteriai su būsimąja „Windows 8“ operacine sistema taip pat nepalaikys „Adobe Flash“.

„Adobe Systems“ patvirtino, kad nebepalaikys mobiliosioms platformoms skirto „Flash Player“ įskiepio. Kompanija teigia matanti didelę HTML5 technologijos perspektyvą, kuri yra „geriausias sprendimas“, nes yra „visuotinai palaikoma“.

Kompanija teigia, kad nebeleis programinės įrangos atnaujinimų mobiliesiems įrenginiams, tačiau žada taisyti kritines klaidas ir saugumo „skyles“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!