Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/3124/informacines-visuomenes-ministerijos-kurimo-galimybes-bei-perspektyvos/spausdinti/

Informacinės visuomenės ministerijos kūrimo galimybes bei perspektyvos

Publikuota: 2006-01-11 17:48
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: LR Prezidento spaudos tarnyba

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus su asociacijos „Žinių ekonomikos forumas“ tarybos pirmininku Aleksandru Abišala, asociacijos „Infobalt“ prezidentu Vytautu Vitkausku ir Žinių visuomenės tarybos prie Lietuvos Respublikos Prezidento pirmininku Antanu Zabuliu aptarė Informacinės visuomenės ministerijos kūrimo galimybes bei perspektyvas.

Susitikimo dalyviai pasikeitė nuomonėmis, kaip yra koordinuojama žinių visuomenės plėtros politika ir kokia yra kitų valstybių praktika šioje srityje.

Prezidentas pažymėjo, kad naujos Informacinės visuomenės ministerijos kūrimas, neesant stipriai politinei valiai spręsti informacijos visuomenės kūrimo problemas ir suvokimo, jog ši sritis yra prioritetinė – nėra tikslingas.

Valstybės vadovo įsitikinimu, nauja institucija veikiau taptų priemone naudotis turimais ištekliais, įskaitant Europos Sąjungos lėšas, siekiant politinių tikslų, o ne strateginių šalies interesų įgyvendinimo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!