Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/3082/skuboti-politiniai-sprendimai-lietuvos-telekomo-akcininkams-kainuos-apie-puse-milijono-litu/spausdinti/

Skuboti politiniai sprendimai „Lietuvos telekomo“ akcininkams kainuos apie pusę milijono litų

Publikuota: 2006-01-06 10:38
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Lietuvos telekomas, AB

AB „Lietuvos Telekomas” jau skelbė, kad dėl skubotų valdžios institucijų sprendimų gruodžio 27 d. ir sausio 2 d. paskelbti papildomomis nedarbo dienomis, bendrovė nespėjo pakeisti apskaitos sistemų ir telefoniniams pokalbiams šiomis dienomis taikė darbo dienų pokalbių įkainius.

„Nesame nusiteikę prieš papildomas šventines dienas ir neketiname „skriausti“ savo klientų, tačiau manome, kad verslo reguliavimo srityje sprendimai neturi būti priimami žaibiškai. Tenka tik apgailestauti, kad visai šalies ekonomikai svarbūs sprendimai priimami spontaniškai, vadovaujantis vien tik politine logika,“- sako AB „Lietuvos telekomas“ generalinis direktorius Arūnas Šikšta. „Kiekviena verslo bendrovė savo pajamas ir išlaidas, o taip pat ir rinkodaros akcijas planuoja iš anksto, o tokie netikėti ir skuboti valstybės institucijų sprendimai akcininkams kainuoja papildomas išlaidas. Juo labiau, valdžios institucijos už tas papildomas dienas nemažina mokesčių naštos ir niekas neatsižvelgia į tai, kokias nuolaidas paslaugoms visus metus teikėme vartotojams. Noriu dar kartą pabrėžti, kad nesame nusiteikę priešiškai tokiam sprendimui, tačiau pasisakome už racionalius ir pamatuotus sprendimus, - teigia bendrovės vadovas.

Arūnas Šikšta sako nesuprantąs ir to, kodėl reguliavimo institucijos mūsų valstybėje vienus rinkos sektorius reguliuoja itin griežtai, tuo tarpu kitų visai nereguliuoja. To niekaip negalima būtų paaiškinti laisvos rinkos dėsniais, nors iš įvairių garbingų tribūnų ne kartą buvo kalbama apie laisvos rinkos ekonomikos stiprinimą.

Pasak „Lietuvos telekomo“ vadovo, bendrovė visus metus nuosekliai taikė įvairias nuolaidas ir siūlė akcijas klientams, tokia praktika bus vadovaujamasi ir šiais metais. „Dėl skubotų veiksmų įmonė patyrė nuostolių, tačiau manau, kad dėl to neturi nukentėti mūsų klientai, todėl jau atliekame pokalbių apskaitos pakeitimus ir gruodžio 27 ir sausio 2 dienų pokalbiai bus apmokestinti ne piko tarifais. Viliuosi, kad ateityje valdžios sprendimai bus labiau pamatuoti ir neįstums nei įmonės, nei klientų į keblias situacijas,“- tvirtina Arūnas Šikšta.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!