Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/30756/vokietijos-teismams-nepatinka-samsung-plansetiniai-kompiuteriai/spausdinti/

Vokietijos teismams nepatinka „Samsung“ planšetiniai kompiuteriai

Publikuota: 2011-09-05 20:13
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©IQ.lt
Inf. šaltinis: IQ.lt

Penktadienį verdiktą paskelbęs Vokietijos Diuseldorfo teismas uždraudė korėjiečių elektronikos bendrovei „Samsung“ pardavinėti savo naują planšetinį kompiuterį „Galaxy Tab 7.7“. Per savaitgalį bendrovė buvo priversta pašalinti visas šio įrenginio reklamas, taip pat išimti jį iš šiuo metu Vokietijoje vykstančios elektronikos parodos IFA stendų.

Tokį sprendimą Vokietijos teismas priėmė remdamasis „Apple“ pareikštu kaltinimu dėl patentų pažeidimo. „Apple“ reikalavo uždrausti pardavinėti šiuos kompiuterius, nes esą „Samsung“ jų formas ir dizainą nukopijavo nuo populiarių pastarosios įrenginių.

Tiesa, tai jau antras kartas, kai „Apple“ bando teisinėmis priemonėmis kovoti su „Samsung“ Europos rinkoje. Vos prieš mėnesį į tą patį Diuseldorfo teismą „Apple“ kreipėsi prašydama uždrausti kito planšetinio kompiuterio „Samsung Galaxy Tab 10.1“ prekybą. Teismas jos ieškinį buvo patenkinęs ir uždraudęs šiais kompiuteriais prekiauti visoje ES, tačiau bendrovei paskundus jo sprendimą, draudimas paliktas galioti tik Vokietijoje.

„Samsung“ taip pat yra padavusi „Apple“ į teismą savo namų rinkoje – Pietų Korėjoje, kur kaltina ją pasisavinus belaidžio ryšio technologijas. Šios dvi bendrovės, pasitelkusios teisines priemones, viena prieš kitą kovoja JAV, Europos, Pietų Korėjos ir net Australijos rinkose nuo šių metų balandžio mėnesio.

Naujausias teismo sprendimas „Samsung“ nepalankus tuo, kad bendrovė praras galimybę pristatyti savo naujuosius įrenginius vienoje didžiausių Europoje vartotojų elektronikos parodų. Šios bendrovės atstovai teigia, kad toks teismo verdiktas smarkiai apribos vartotojų pasirinkimo galimybes Vokietijoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!