Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/30753/naujasis-japonijos-premjeras-neatsisakys-atomines-energetikos/spausdinti/

Naujasis Japonijos premjeras neatsisakys atominės energetikos

Publikuota: 2011-09-05 19:15
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©IQ.lt
Inf. šaltinis: IQ.lt

Naujasis Japonijos ministras pirmininkas Yoshihiko Noda vos pradėjęs eiti pareigas šokiravo tautą pareiškimu, kad atominė energetika būtina norint išsaugoti šalies ekonomiką.

Kaip rašo „Bloomberg“, iki kovo 11-osios žemės drebėjimo ir cunamio atominės elektrinės tiekė apie 30 proc. elektros energijos trečiai pagal dydį pasaulio ekonomikai. Šiuo metu maždaug 80 proc. reaktorių yra išjungti. Artimiausiais mėnesiais patikrinimams planuojama išjungti ir daugiau reaktorių.

Apklausų duomenys rodo, kad Japonijos gyventojai nepritaria atominės energetikos naudojimui ir vystymui. Todėl Y. Nodai teks įtikinti rinkėjus, kad vadinamieji „streso“ testai padarys reaktorius saugesnius.

Japonijos pramonės lyderiai jau pareiškė galintys produkcijos gamybą perkelti į užsienį ir taip smogti ekonomikos atsigavimui, jeigu šalies valdžia neužtikrins stabilaus elektros tiekimo.

„Jeigu veikiančių reaktorių skaičius kris, liks tik labai menkas elektros rezervas žiemos ir vasaros piko valandoms“, – „Bloomberg“ sakė analitikas Yugo Nakamura. Jo teigimu, tokia naujojo šalies premjero politika yra skirta tam, kad būtų išvengta žalos ekonomikai.

Ministro pirmininko pirmtakas Naoto Kanas po Fukušimos tragedijos ragino Japoniją sumažinti priklausomybę nuo atominės energetikos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!