Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/3075/visuomenei-lt-pilietines-iniciatyvos-veidrodis-tautai/spausdinti/

Visuomenei.lt – pilietinės iniciatyvos veidrodis tautai

Publikuota: 2006-01-05 16:44
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Lietuvos studentų sąjunga

Europos sąjungos (ES) struktūrinių fondų paramos panaudojimo viešumui skirtas internetinis portalas www.visuomenei.lt, prieš Naujuosius metus pristatytas interneto vartotojams. Puslapį sukūrė iniciatyvinė 23 nevyriausybinių organizacijų (NVO) grupė, parengusi peticiją dėl ES paramos panaudojimo. Šiuo metu vykstanti peticijos kampanija - pirma tokio pobūdžio akcija Lietuvoje per visą nepriklausomybės laikotarpį.

Svetainės tikslas – išsamiai informuoti visuomenę apie ES struktūrinės paramos panaudojimą, supažindinti su nevyriausybinių organizacijų valdžiai įteikta peticija dėl ES lėšų nukreipimo mokslo plėtrai, jos rengimo aplinkybėmis ir aktualumu, skatinti piliečius aktyviai dalyvauti parašų rinkimo akcijoje, kartu prisidedant prie Lietuvos kaip pažangios ir konkurencingos valstybės kūrimo.

Visuomenei.lt lankytojai turi galimybę ne tik patys sekti įvykius susijusius su ES struktūrinių fondų problematika Lietuvoje, bet savarankiškai analizuoti oficialius dokumentus, pastebėti projekto iniciatorių veiksmų chronologiją, susipažinti su jų nuomonėmis ir situacijos vertinimais. Puslapyje pristatomos organizacijos, inicijavusios peticijos akciją, pateikiamas sąrašas centrų, kuriuose galima pasirašyti peticiją.

„Šis internetis projektas svarbus tuo, kad nacionalinis interesas ne tik savo prigimtine, bet ir realia praktine išraiška virsta bendru valstybės gyventojų reikalu. Nuo diskusijų valdžios kuluaruose pagaliau prieinama prie visuomenės ir sprendimus priimančių institucijų dialogo. Neatmetame galimybės, kad panašaus pobūdžio projektai ateityje gali virsti Lietuvos piliečių forumais, aktyviai prisidedančiais prie racionalios ir efektyvios visuomenės pozicijos raiškos susidariusių probleminių situacijų sąlygomis,“ – teigė LSS viceprezidentas.

Primename, kad dar 2005 m. spalio 4 d. Lietuvos studentų sąjungos iniciatyva jaunimo organizacijos kreipėsi į LR Prezidentą, prašydamos paskatinti suinteresuotas grupes skirti išskirtinį dėmesį realiam švietimo ir žinių ekonomikos prioriteto įtvirtinimui, panaudojant 2007 - 2013 metų Europos Sąjungos struktūrinę paramą. Vėliau prie jaunimo iniciatyvos prisijungė kitos nevyriausybinės organizacijos ir 2005 m. lapkričio 22 d. buvo pradėta pilietinė akcija dėl viešo, skaidraus ir efektyvaus Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramos panaudojimo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!